nga AgroWeb më 13 May, 2022

Studimi: Një Orë Vrap Apo Ecje, Shton Shtatë Orë Jetë

Vrapi është një nga aktivitetet më të preferuara dhe më të ushtruara fizike në botë. Ky aktivitet ka një ndikim domethënës në jetëgjatësinë e njeriut. Njerëzit që vrapojnë janë 25-40 përqind më pak të rrezikuar nga vdekshmëria e hershme dhe jetojnë të paktën 3 vjet më shumë se njerëzit që nuk vrapojnë. Një studim i […]

nga AgroWeb më 14 April, 2021

Në Mëngjes apo Në Mbrëmje Kur Duhet të Dilni për Vrap

Me kalimin e viteve metabolizmi ngadalësohet dhe përpjekjet për të qëndruar në formë bëhen gjithnjë e më të vështira. Por këto përpjekje kanë nevojë për një aleat, dhe ajo është koha. Gjatë ditës, ka momente kur ndiheni plot energji, dhe ka çaste të tjera kur ndiheni të këputur. Edhe nëse ndiheni “buf nate” ose preferoni […]