nga AgroWeb më 19 maj 2016

250 Milion Euro për 7 vende të Ballkanit përmes ProCredit

Përveç historisë së përbashkët, ka një sektor madhor ku vendet e Ballkanit flasin të njëjtën gjuhë; bujqësia. Bujqësia është një nga sektorët më të rëndësishëm për ekonominë, por veçanërisht për punësimin në Ballkan. Ky sektor ka një kontribut ...

nga AgroWeb më 29 korrik 2016

ProCredit Bank Shqipëri i bashkohet Programit të Mbështetjes së Agrobiznesit

ProCredit Bank Shqipëri është institucioni i parë financiar pjesëmarrës në Programin për Mbështetjen e Agrobiznesit në Shqipëri, që do të përfitojë nga skema e ndarjes së rrezikut deri në vlerën 15 milionë euro. Kjo skemë është një produkt inovativ që do t’i mundësoj&...

nga AgroWeb më 24 dhjetor 2015

Banka Botërore: Finalizimi i reformave, kusht për rritje ekonomike

Kriza ekonomike që gjunjëzoi botën dhe që i tundi themelet shumë vendeve nuk la pa prekur as ekonominë shqiptare. Megjithëse sistemi ynë bankar nuk u trondit, krahasuar me vendet e tjera në rajon, sërish Shqipëria e ngadalësoi hapin e saj në rritjen ekonomike, me ulje të kreditimit, të investimeve e të remitancave. Por...

nga AgroWeb më 23 shtator 2015

Intesa Sanpaolo Albania: Inovacioni, çelësi i suksesit për agrobiznesin

Ora është gati 3 në një pasdite tejet të nxehtë mes shtatori në Tiranë, ndërsa më shoqërojnë mes labirinthe dyersh sigurie deri në zyrën e Drejtorit të Përgjigjshëm Ekzekutiv të Intesa Sanpaolo Bank Albania. Me një shtrëngim duarsh të fortë dhe një buzëqeshje mikpritëse, m&...

nga AgroWeb më 26 gusht 2015

Të sigurosh të ardhmen e bujqësisë

I pashpresë, me ujin deri në gju i përmbytur me tufën e tij të deleve. Imazhi i fshatarit dhe deleve të tij në fshatin Darzez afër Fierit bëri xhiron e mediave ndërkombëtare në fillim të muajit shkurt kur jugu i Shqipërisë u përmbyt, në një nga katastrofat më të mëdha që kishte parë ...

nga AgroWeb më 14 gusht 2015

Rritja e inflacionit, ndikimi në ekonominë shqiptare

Makthi më i madh për çdo guvernator, është kur xhindi i inflacionit iu del nga shishja dhe se bindin dot të futet sërish brenda, po aq shpejt sa dhe doli. Opsioni që ndjekin Bankat Qëndrore në politikat e tyre monetare për rritje të inflacionit, në mënyrë që t’i japin një shtysë rritjes ekonomike, ...

nga AgroWeb më 22 korrik 2015

BERZH dhe Intesa Sanpaolo bashkë në marrëveshjen e garantimit të kredive

Marrëveshjet për ndarjen e rriskut nënkuptojnë gjëra të ndryshme në kontekste të ndryshme. Në sistemin bankar, nënkuptojnë vetëm një gjë: lehtësim në financimin e bizneseve novatore të vogla e të mesme. Së fundmi Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), që njihet për ...