Mënyrat natyrale si të shpëtoni nga lythat – Produktet që ju duhen i gjeni në kuzhinë

94 0

Mes problemeve të lëkurës, renditen edhe lythat, të cilat shfaqen tek gishtat ose duart. Ata janë të ashpër, prandaj shkaktojnë shqetësim jo vetëm për anën shëndetësore, por edhe për atë estetike.

“Bright Side” liston disa mënyra se si mund t’i trajtoni ose t’i hiqni qafe në kushte shtëpiake.

Mjaltë

Me sa duket, mjalti mund të përdoret në më shumë mënyra sesa thjesht në çajin tuaj. Mund ta përdorni nëse keni nevojë të trajtoni lythat e këqija. Ai ka veti anti-inflamatore dhe antibakteriale. Gjithashtu është vërtetuar se është një barrierë efektive kundër infeksioneve. Kur e mbuloni një lyth me mjaltë, ju e privoni atë nga i gjithë oksigjeni dhe, si rezultat, lythi do të fillojë të zhduket.

Procedura:

Këshillohet që të përdorni mjaltë të tillë si mjalti manuka.

Aplikoni një shtresë të trashë mjalti në lyth.

Përdorni një fashë për të mbuluar lythat.

Lëreni kështu gjatë natës.

Përsëriteni procedurën sa herë të jetë e nevojshme.

Ujë i ngrohtë dhe kripë deti

Kjo mund të jetë mënyra më e lehtë për të hequr qafe lythat e shëmtuar. Mund të jetë një trajtim shumë efektiv, por kërkon shumë përkushtim dhe këmbëngulje pasi do t’ju ​​duhet ta përsërisni shumë herë derisa të arrini rezultatin e dëshiruar.

Procedura:

Ngrohni ujin dhe derdheni në një enë. Sigurohuni që uji të mos jetë i nxehtë. Ju mund të përdorni një termometër për të kontrolluar temperaturën e tij.

Ju gjithashtu mund të shpërndani kripën e detit në ujë para se të lagni zonën e infektuar.

Kjo përbërje thith lythin për rreth 10-15 minuta derisa lëkura të zbutet.

Përdorni një letër zmerile të butë për të hequr shtresat e vdekura të lëkurës.

Jini të durueshëm pasi mund të duhen deri në 2-3 muaj që lythat të largohen përfundimisht.

Luleradhiqe

Lule radhiqet janë një nga barërat e këqija të zakonshme që mbijnë në pranverë dhe ato janë përdorur për përfitimet mjekësore në mjekësinë kineze dhe në Lindjen e Mesme për një kohë shumë të gjatë. Lythat mund të trajtohen duke përdorur qumësht lule radhiqeje, ose lëng, i cili gjendet në kërcejtë e tyre.

Procedura:

Zgjidhni lule radhiqe që rriten në fusha dhe që nuk janë spërkatur me kimikate.

Hiqeni lulen dhe merrni kërcellin.

Shtrydhni lëngun ngjitës dhe qumështor në lyth.

Përsëriteni këtë procedurë 2 ose 3 herë në ditë për afërsisht 2 javë ose derisa lythi të zhduket./Burimi:Panorama