nga AgroWeb më 16 December, 2021

Pasojat Që Pandemia Ka Lënë Shkollimin e Fëmijëve

Studimet e fundit zbulojnë gjëra të frikshme: Në mbarë botën pandemia Corona ka pasur një ndikim shumë më negativ në shkollim se mendohej. Vajzat dhe fëmijët me të meta më të prekurit. Edhe 21 muaj pas shpërthimit të pandemisë, shkollat ​​për miliona fëmijë mbetën të mbyllura, paralajmëron Banka Botërore në raportin më të ri për […]

nga AgroWeb më 25 June, 2020

Si T’i Përgatisni Fëmijët Për Vitin e Ardhshëm Shkollor?

Pandemia e koronavirusit ka shkaktuar ndërprerje domethënëse në ciklin arsimor të fëmijëve por edhe në aftësitë e tyre të të nxënit në shkollë. Ndonëse viti shkollor për shumë syresh ka përfunduar, ekspertët këshillojnë prindërit që të vazhdojnë të mësojnë fëmijët nga shtëpia por duke mos harruar kohën e lirë kaq shumë të nevojshme për ta. […]

nga AgroWeb më 19 March, 2020

Institucionet Arsimore Do Të Qëndrojnë Mbyllur – Përhapja e COVID-19

Duke parë se situata e përhapjes së koronavirusit COVID-19 ende është në rritje, Ministria e Shëndetësisë morri një hap vendimtar. Sipas njoftimit zytar të këtij institucioni, masat për parandalimin e përhapjes së COVID-19 do të përforcohen. Pjesë e masave është edhe shtyrja e afatit të mbylljes së institucioneve arsimore publike dhe jo publike në vend. […]