nga AgroWeb më 6 December, 2021

Punimet Artizanale – Shkodra Mbetet Në Krye Të Krijimeve Artistike

Shkodra është një nga qytete e Shqipërisë me nivel të lartë të papunësisë. Në këto kushte, një pjesë e banorëve, kryesisht gratë dhe vajzat, po shfrytezojnë traditën e pasur të qytetit në fushën e artizanatit, për t’u vetëpunësuar dhe mbështetur ekonomikisht familjet e tyre. Artizanja Margarita Nikaj dhe vajza e saj Iris kanë dalë në […]

nga AgroWeb më 26 November, 2021

Punimi i thuprës në zhdukje – Qyteti i Korçës Vazhdon Ende Traditën e Vjetër

Një nga traditat më të vjetra në Korçë është punimi i thuprës, një traditë e cila çdo ditë e më shumë po shkon drejt zhdukjes. Euronews Albania vizitoi Pëllumb Hysën në punishten e tij, i cili vazhdon traditën familjare dhjetëra vjeçare në këtë profesion. “Me një trashëgimi të babait, nga gjyshi po ashtu, këtu e 45 […]

nga AgroWeb më 29 January, 2021

Sixhadet Pierre Cardin, Mes Artizanatit dhe Artit

Ndjesia e parë që përjeton si vizitor në showroom-et ku ekspozohen sixhadet Pierre Cardin është se ti kurrë nuk do të doje të shkelje mbi këto vepra arti. Mund të rrish t’i sodisësh me orë të tëra, t’u admirosh ngjyrat dhe punimin e imët të detajeve, t’i prekësh për të ndjerë mëndafshin në mollëzat e […]