nga AgroWeb më 28 October, 2022

Nis “AGRO GRAMSHI” Festivali Lokal i Bujqësisë dhe Ushqimit

Nis sot “Agro Gramshi” – Festivali i parë i bujqësisë dhe ushqimit, i cili synon të promovojë produktet lokale të prodhueseve dhe prodhuesve nga zona të ndryshme të Gramshit. Ky festival i organizuar nga Bashkia Gramsh, do të bashkojë prodhueset dhe prodhuesit e zonës, institucionet qendrore e vendore, organizatat e shoqërisë civile dhe ato ndërkombëtare, […]

nga AgroWeb më 15 September, 2022

Si ta rrisni trumzën në kushtet e shtëpisë

Trumza është një bimë me shumë përdorime. Janë plot 50 varietete të kësaj bime që përdoren në gatim dhe për zbukurim. Aroma e saj kompleton shijen e çdo gatimi. Llojet e trumzës Trumza që përdoret në kuzhinë njihet si Trumza Angleze. Kërcenjtë e saj janë të mbushura me lule të vogla në formë ovale. Kjo […]

nga AgroWeb më 16 June, 2022

24 Bimët Magjike të Tokës Shqiptare – Zbuloni Llojet Mjekësore dhe Aromatike

Në Shqipëri ka rreth 7233 lloje bimësh të cilat formojnë thuajse 32% të të gjithë florës së Evropës. Këtu futen edhe ato aromatiket apo medicinalet që janë përdorur gjerësisht nga mjekësia popullore ndër shekuj. Ndër to renditen dhe ato që në botë kërkohen vazhdimisht, e madje edhe eksportohen nga vendi ynë të cilat AgroWeb.org j’ua […]

nga AgroWeb më 28 June, 2021

Malësia e Madhe Një Nga Vendet E Para Në Kultivimin e Bimëve Mjekësore

Fushat piktoreske në Malësinë e Madhe të familjes Skora, që kultivojnë dhe përpunojnë livandë e lloje të tjera bimësh mjekësore, janë shembëlltyrë frymëzuese për Shqipërinë. Qindra hektarë fusha piktoreske në Malësi të Madhe të familjes Skora dhe fermerëve të zonës, janë të mbjella me bimë kurative duke nisur nga livanda e deri tek sherbela. Kjo kompani, […]

nga AgroWeb më 11 January, 2021

Malësi E Madhe – Fermerët Zgjerojnë Sipërfaqet Me Bimë Mjekësore

Në Malësi të Madhe fermerët po shpejtojnë për mbjelljen e bimëve aromatiko-mjekësore, që janë edhe baza e ekonomisë së familjeve të tyre. Muajt e gjatë të pandemisë nuk ndikuan në shitjen e produkteve të tyre, ndaj ata po shtojnë sipërfaqet e mbjella kryesisht me sherebelë. Tonin Marku një fermer nga Bajza shprehet : “Më këto […]

nga AgroWeb më 21 September, 2020

Kolonja Destinacion për Investimet në Sektorin e Bimëve Mjekësore dhe Aromatike

Bashkia Kolonjë e mbështetur nga RisiAlbania, një projekt i Agjencisë  Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim-SDC , ka ndërmarrë nismën për të promovuar Kolonjën si një destinacion për tërheqjen e investimeve në sektorin e Bimëve Mjekësore dhe Aromatike (BMA). Investimet në këtë sektor gjenerojnë të ardhura më të mira dhe mundësi punësimi apo vetë punësimi për […]

nga AgroWeb më 13 February, 2020

Si Mund Të Përfitojnë Fermerët Mbështetje Financiare Për Kultivimin e Bimëve Mjekësore

Në Shqipëri ka rreth 7233 lloje bimësh të cilat formojnë thuajse 32% të të gjithë florës së Evropës. Këtu futen edhe ato aromatiket apo mjekësoret që janë përdorur gjerësisht nga mjekësia popullore ndër shekuj. Ndër to renditen dhe ato që në botë kërkohen vazhdimisht, e madje edhe eksportohen nga vendi ynë të cilat AgroWeb.org jua […]

nga AgroWeb më 26 September, 2019

Zgjerohet Gama e Prodhimeve Bujqësore Bio në Vend

Shqipëria ka pozicion gjeografik dhe kushte klimaterike shumë të favorshme për prodhimin e produkteve bujqësore organike. Produktet bujqësore Shqiptare arrijnë të konkurrojnë denjësisht në tregjet ndërkombëtare dhe janë mjaft të kërkuara nga konsumatorët. Produktet Të Certifikuara Bio Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural bën të ditur se, krahas prodhimeve bio që dominojnë në Shqipëri siç […]