nga AgroWeb më 28 February, 2022

Përse Ju Duhet Vitamina B Për Shëndetin – Vlerat për Gratë dhe Burrat

Grupi i vitaminave B është i pazevendësueshëm për trupin. Numërohen rreth 8 prej tyre, ndaj merr dhe emrin vitamina B kompleks. Një nga rolet e saj kryesore është shndërrimi i ushqimit në energji për trupin. Por këto nuk mund të përjashtohen dhe vlerat individuale që secila prej 8 llojeve që kjo vitaminë përmbledh ka në […]

nga AgroWeb më 23 July, 2021

Shqipëria e Treta në Europë për Nivelin e Lartë të Obezitetit tek Gratë

24.4% e grave në vend konsiderohen obeze, sipas Anketës Demografike dhe Shëndetësore të INSTAT, të vitit 2018, për grup-moshën 15-59 vjeç. Ky tregues matet me Indeksin e Masës Trupore (BMI), që shpreh raportin e peshës në kg ndaj gjatësisë në metër katror (kg/m2). Niveli mbi 30 konsiderohet obez, 25-29.9 mbipeshë, nga 18.5-24.9 është normal dhe […]