nga AgroWeb më 18 Maj, 2020

Buka, Nën Kërcënimin e Çmimeve të Larta dhe Burimeve të Furnizimit

Krahas problemeve të brendshme nga konkurrenca, konsumi i dobët dhe mbiinvestimet, industria e blojës këtë vit ndodhet nën presionin e zhvendosjes së burimeve të furnizimit me lëndë të parë (drithëra) për shkak të ndikimit që ka krijuar pandemia COVID-19. Prodhuesi më i madh i grurit në botë, Rusia, në mes të marsit kufizoi kuotat e […]

nga AgroWeb më 14 Mars, 2020

Rriten Vlera e Agrumeve Në Treg – Çmimet dhe Mungesat

Çmimet e agrumeve dhe kryesisht portokallit dhe limonit kanë kapur nivele të çmendura këto ditë, duke pothuajse dyfishuar në disa raste në raport me një javë më parë. Në dyqanet e lagjeve, një kilogram limon mund ta gjesh për 200-250 lekë. Ndërkohë që tek shumica është tërhequr së fundmi me 160 lekë. Gjithsesi me këto […]

nga AgroWeb më 17 Shkurt, 2020

Tregu Sot – Bien Çmimet e Perimeve Ndërsa Frutat Shtrenjtohen

Prodhimi bujqësor pa planifikim dhe me hope për disa artikuj bujqësore që konsumohen shumë në tregjet shqiptare ka shkaktuar ndryshime  ekstreme ne çmimet e shitjes së tyre me pakicë. Në janar të vitit 2020 çmimet e zarzavateve ranë me gati 1 për qind në raport me një vit më parë raportoi INSTAT. Ulja erdhi për […]