nga AgroWeb më 20 September, 2022

5 Gjërat Që Nuk Duhet T’ia Fshihni Kurrë Mjekut Tuaj

Nëse ka një vend që duhet të tregoheni plotësisht të sinqertë edhe për detajet e jetës tuaj personale, ajo është zyra e mjekut. Nëse nuk tregoheni plotësisht të sinqertë, atëhere as mjekët nuk mund të bëjnë punën e tyre dhe t’ju trajtojnë siç duhet. Një pjesë e madhe e vizitave shëndetësore mund të kërkojnë ekspozimin […]

nga AgroWeb më 9 November, 2021

Përse Është I Rëndësishëm Diagnostikimi Tek Sëmundjet E Zemrës?

Sëmundjet e zemrës zënë vendin kryesor në botë për mortalitetin dhe barrën ekonomike. Mjeku kardiolog Leonidha Pepo thotë se si pasojë e arterosklerozës së mureve të enëve të gjakut dhe trombozës, sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku kryesor për vdekshmërinë e parakohshme. Europa është ndarë në 4 rajone risku për të pasur evente kardiovaskulare në 10 vitet […]

nga AgroWeb më 26 April, 2021

Vala e fshehtë e pandemisë; Rreziku i rritjes të të sëmurëve të tjerë nga Jo-Covid

Pandemia gjeti të papërgatitura vendet me sisteme shëndetësore solide e moderne në mbarë botën. Në Shqipëri, frika nga infektimet me COVID-19 dhe sistemi shëndetësor i nënfinancuar, me mangësi të theksuara në staf e pajisje, ndikoi te shtrimet e pacientëve në spitalet publike. Meqenëse vëmendja u fokusua te sëmundja e re, për shkak të panikut që […]