nga AgroWeb më 24 November, 2021

Çfarë Ndodh Nëse Vaksina COVID-19 Nuk Bëhet Në Mënyrën E Duhur?

Pavarësisht se cilën vaksinë merrni Pfizer apo Astra Zeneca, ato duhet të injektohen në muskulin deltoid (sup). Pasi injektohet, vaksina hyn në qelizat e muskujve, ku i udhëzon këto qeliza të krijojnë një pjesë të proteinës së virusit. Kjo është ajo që e shtyn trupin të prodhojë antitrupa, të cilët më pas mund të njohin […]

nga AgroWeb më 20 August, 2021

Studimi britanik: Efekti i vaksinave bie brenda tre muajsh

Studimi ka nxjerrë në pah se rënia e efektshmërisë ishte më e dallueshme në moshën mbi 35 vjeç. Gjithsesi ekspertët thonë se vaksinat mbeten efektive ndaj shumicës së varianteve të COVID-19. “Dy vaksinat vijojnë të japin mbrojtje të mirë ndaj infeksionit me Delta,” – theksohet në studim. Studimi u krye nga Universiteti i Oxfordit dhe […]

nga AgroWeb më 2 April, 2021

Vaksina e AstraZenecas kundër Covid-19: e sigurtë si të tjerat?

Disa javë më parë, për dërgesat e para të vaksinës kundër Coronas të Astrazenecas bëhej luftë e ashpër midis BE dhe prodhuesit britanik-suedez. Tani ky preparat me sa duket po rri stok në lande të ndryshme të Gjermanisë. Një arsye ka të ngjarë të jetë problemi i imazhit të vaksinës. Por, a është vaksina e […]