nga AgroWeb më 30 September, 2021

Energjia dy herë më shtrenjtë/ Në të gjitha vendet evropiane energjia është bërë e kushtueshme

Europa po përballet me çmime të larta të importit të energjisë elektrike ku shifra më e lartë llogaritet në Itali me 206 euro/MWh. Me një situatë të tillë po ndeshet edhe Shqipëria e cila që prej muajit gusht e deri më tani ka blerë energji elektrike me çmime rekord që tejkalonin edhe 180 euro/MWh. Për […]

nga AgroWeb më 10 August, 2021

Si Të Kurseni Energjinë Elektrike – Disa Këshilla Praktike

Kursimi i energjisë tingëllon e vështirë, ndonëse është me të vërtetë një mision i arritshëm. Këtë e pohojnë ekspertët e AgroWeb.org sipas të cilëve, me disa hapa të thjeshtë, njeriu jo vetëm mund të pakësojë gjurmën e tij individuale të karbonit në atmosferë, por edhe të paguajë më pak në faturën e fund-muajit. Mos e […]

nga AgroWeb më 6 April, 2021

Impianti i parë fotovoltaik lundrues në liqenin e Vaut të Dejës

Shqipëria është në rrugën e duhur në realizimin e objektivave për energjinë e rinovueshme me ndërtimin e një impianti fotovoltaik lundrues prej 12.9 MV në sajë të një huaje prej 9.1 milionë euro të ofruar nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), impianti i parë fotovoltaik lundrues i këtyre përmasave në Shqipëri dhe Ballkanin […]

nga AgroWeb më 3 March, 2020

OSHEE Lajmëron Ndërprerjen e Energjisë në Disa Zona Të Tiranës

Operatori Shpërndarjes së Energjisë Elektrike në vend ka lajmëruar se disa zona të kryeqytetit do të mbeten pa drita ditën e sotme. Kjo si pasojë e remontit të parashikuar në NST e Kombinatit në Tiranë. Ndërprerja do të zgjasë vetëm disa orë dhe në zona të caktuara që ndodhen kryesisht në periferi dhe lidhen me […]