nga AgroWeb më 27 May, 2022

Sulfitet në Shishet e Verës – A Janë Problem?

Kur përzgjedh një shishe vere cilësore, gjithmonë përballesh me një listë përbërësish që shkaktojnë konfuzion. Sa prej jush keni hasur emërtimin “SULFITE” në etiketën e shishes së verës së preferuar? AgroWeb.org do t’ju ndihmojë të zgjidhni enigmën e kësaj substance që gjendet tek vera. Sulfitet janë një sërë përbërësish të squfurit, në veçanti të dioksidit […]

nga AgroWeb më 9 May, 2022

6 Fakte Zbavitëse Rreth Manushaqeve

Manushaqet janë lulet që lulëozjnë në muajin shkurt. Ato simbolizojnë besnikërinë dhe janë dhurata e përsosur për të lindurit e këtij muaji. Megjithatë, këto lule janë shumë më tepër sesa thjesht lule aromatike.  AgorWeb.org ju njeh më poshtë me 6 fakte argëtuese për këtë lule kaq të bukur dhe interesante. Ka qindra lloje të ndryshme. […]

nga AgroWeb më 5 May, 2022

Ngjyrat e Syve – Çfarë Duhet të Dini për to?

Thonë se sytë janë pasqyra e shpirtit, e përveç kësaj janë një tipar dallues nga njëri njeri tek tjetri. Për shkak të ngjyrës së syve njerëzit ndahen në grupe të cilat lidhen ngushtë me gjenetikën si dhe preferencat personale. Ajo çfarë përcakton ngjyrën e syve tek njerëzit është iris, pjesa e rrethore në qendër të […]

nga AgroWeb më 29 October, 2021

Djathi I Mykur – Llojet Dhe Faktet Interesante Të Produktit Të Veçantë

Prania e mykut në ushqime është padyshim shkak për shqetësim. Myku mund të shkaktojë reagime alergjike dhe probleme me rrugët e frymëmarrjes. Në disa raste ndodh që myku të transformohet në një substancë toksike që i sëmur njerëzit. Prandaj është e arsyeshme që nëse keni edhe fijen më të hollë të dyshimit, të hidhini tutje […]

nga AgroWeb më 30 December, 2020

Siguria Ushqimore Nis Në Shtëpi – Faktet që Duhet t’i Dini

Problemet shëndetsore që shkaktohen nga ushqimet prekin shumicën e njerëzve në botë dhe në Shqipëri. Gjithçka lidhet me rëndësinë e garancisë së sigurisë së ushqimit që ne konsumojmë. Konsumatorët kanë nevojë për siguri që ushqimi që ata konsumojnë nuk është i ndotur me baktere të dëmshme, parazitë, viruse, toksina dhe kimikate. Ndaj dhe AgroWeb.org duke […]