nga AgroWeb më 1 December, 2022

Pse Prekeni Nga Diabeti Edhe Kur Nuk Jeni Mbipeshë

Diabeti është një sëmundje që shkaktohet nga niveli i lartë i sheqernave në gjak. Nëse vuani nga diabeti, trupi juaj nuk është më në gjendje të balancojë nivelet e sheqerit që futen në organizëm. Duke qenë se sasitë më të mëdha të sheqerit merren nëpërmjet ushqimit, ai njihet edhe si shkaktari kryesor i sëmundjes. E […]

nga AgroWeb më 18 November, 2022

A është gjenetike sëmundja e depresionit? – Flasin mjekët për faktet që duhet t’i dini

Çrregullimi i madh depresiv është një sëmundje e zakonshme mendore, që prek 19 milionë adoleshentë dhe të rritur. Kjo sëmundje shkakton ndjenjën e trishtimit, zbrazëtisë dhe humbjen e interesit për gjërat që keni shijuar dikur, sipas “Health Line”. Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të depresionit dhe për shumicën e tyre, gjenetika mund të ketë një […]

nga AgroWeb më 17 October, 2022

A Ju Duhen Vërtetë 8 Orë Gjumë Për Trup të Shëndetshëm?

Sa kohë duhet të shpenzoni në krevat? Ju duhet 6 orë gjumë, 7, 8 apo 10? Rekomandimi i përhershëm në lidhje me këtë çështje është fjatja e 8 orëve gjumë çdo natë. Në këtë mënyrë do të mund të çlodhni dhe mbroni trurin e trupin tuaj. Por sipas ekspertëve kjo nuk është e thënë të […]

nga AgroWeb më 27 June, 2022

Fëmijët me Gjyshër Mbipeshë Janë dy herë të Rrezikuar nga Obeziteti

Sipas OBSH 39 milionë fëmijë në botë janë mbipeshë dhe kjo shkon brez pas brezi duke u lidhur ngushtë me familjen dhe gjyshërit. E kjo nuk lidhet vetëm me kohën që mund të shpenzoni tek ta apo ushqimet e mira që mund të gjeni në shtëpinë e tyre, por më tej me gjenetikën. Ekpertët së […]

nga AgroWeb më 30 May, 2022

Sekretet e Jetëgjatësisë Fshihen tek Gjenetika – Zbuloni Faktet Interesante

Një shprehje e urtë popullore thotë që jetëgjati nuk bëhet jetëshkurtër.  Kjo rezulton të jetë e vërtetë, nëse u beson të dhënave të deritanishme të një studimi sipas të cilit, jetëgjatësia është e shkruar në gjene. Njerëzit që jetojnë përtej të njëqindtave janë të rrallë ama gjithnjë janë në qendër të vëmendjes sepse mesa duket kanë […]

nga AgroWeb më 4 May, 2022

Flini Vonë apo Zgjoheni Herët – Çfarë i Ndan Njerëzit në dy Grupe?

Dilema mes personave që flenë në orët e vona të natës dhe atyre që zgjohen herët nis pikërisht tek çështjet e shëndetit. Kjo mënyrë e të jetuarit është aq e përhapur sa mund t’i ndani njerëzit lehtësisht në dy grupe të mëdha. Ata që flenë natën vonë kanë tendencën të zgjohen më vonë në mëngjes […]

nga AgroWeb më 2 March, 2022

Evidentohet ”harta” e gjeneve të migrenës

”Harta” e gjeneve të migrenës u hartua në një studim të madh ku morën pjesë shkencëtarë nga tre kontinente. I botuar në revistën ”Nature Genetics”, ai u drejtua nga Konsorciumi Ndërkombëtar i Gjenetikës së Dhimbjeve të Kokës dhe u koordinua nga Universiteti i Helsinkit. Shumë nga gjenet e zbuluara janë specifike për nëntipe të ndryshme […]