nga AgroWeb më 18 February, 2019

Super Hëna e Këtij Viti – 14 % më e madhe, 30 % më e ndriçuar, Kur Pritet të Ndodhë

Një pamje spektakolare do të ofrojë hëna në mbushjen e ciklit të plotë të saj ku do të shfaqet në qiell shumë herë më e madhe si dhe më e ndriçuar gjithashtu. Hëna do të jetë e plotë dhe do të shumë më e madhe dhe me ndiçim më të madh pasi orbita e saj […]

nga AgroWeb më 4 October, 2017

Sërish Hëna Surprizë – Pas 8 Vitesh Nata Bëhet Si Ditë

Hëna e plotë e Vjeshtës sivjet do të duket mrekullisht shumë afër. Quhet Hëna e Vjeshtës pasi është e para hënë e plotë, me afërta me ekuinoksin e vjeshtës. Kjo hënë rritet me të gjithë lavdinë e saj madhështore dhe arrin maksimumin më 5 tetor. Çdo vit kur Hemisfera Veriore ngadalë rrëshqet drejt vjeshtës, hënat […]