nga AgroWeb më 1 November, 2019

Leonardo DiCaprio: Mos e Prekni Vjosën, Është i Vetmi Lumë i Egër në Europë

Thirrjes ndërkombëtare kundër ndërtimit të hidrocentraleve mbi lumin Vjosa i është bashkuar dhe një nga aktorët më të njohur hollivudian, Leonardo DiCaprio. Duke e cilësuar Vjosën si të vetmin lum të egër në Europë, në profilin e tij në Instagram, ku ndiqet nga 37 milionë njerëz, Di Caprio ka shpërndarë videon dhe tekstin e The […]

nga AgroWeb më 20 November, 2017

Valbona – Shikoni Shkatërrimin e Paralajmëruar të Perlës Shqiptare

Ka një vit që hidrocentralet e para po hedhin shtat në Parkun Kombëtar të Valbonës. Ka një vit që nuk ka më Valbonë! Lugina e Valbonës kishte statusin e Parkut Kombëtar prej 1996 dhe pritej të shndërrohej në asetin më të rëndësishëm turistik në vend. Ajo do të bëhej pjesë e një parku gjigant që […]

nga AgroWeb më 29 September, 2016

Valbona do të mbetet një kujtim

Në ora 8 të mëngjesit të datës 28 Shtator 2016, kanë mbërritur buldozerët në Dragobi dhe Maskollatë, në Parkun Kombëtar të Valbonës. Që nga ora 11 në male jehonte zhurma e shkatërrimit. Veprimet e sotme janë të fundit në betejën, që nisi në janar 2016, kur u mësua për planet për të ndërtuar 14 HEC-e […]

nga AgroWeb më 24 July, 2016

Mos Ma Prek Valbonën

#mosmaprekvalbonën. Është thirrja e fundit. Është një hashtag, thënë në gjuhën e rrjeteve sociale, një apel që po jehon gjithnjë e më shumë mes shqiptarësh dhe të huajsh, që e duan vërtet natyrën. Nesër, në 25 Qershor në oren 9.00 para dyerve e Ministrisë së Energjitikës në Tiranë, mbështetës të ruajtjes së thesarit të Luginës […]

nga AgroWeb më 1 April, 2016

11 Hidrocentrale Për Ta Shuar Valbonën Nga Harta

‘Është një nga vendet më mahnitëse të botës, që kam pasur fatin ta shoh, t’i ndjej e t’i thith ajrin e pastër, të mbushem me frymë e t’i shijoj gjithçka të mrekullueshme që ka.’ Me këto fjalë të përzgjedhura, Larissa Olenicoff, një publiciste ruse, përshkruan Luginën e Valbonës, pas eksperiencës së saj në këtë vend. […]

nga AgroWeb më 18 August, 2015

Tregu energjetik shqiptar- një motorr për investimet

I famshëm për mundësitë e arta të investimit falë rrjetit të tij dendur të lumenjve, por dhe i dërrmuar ndër vite nga problematikat e keqmenaxhimit, sektori energjetik shqiptar pasi ka parë më të keqen është gati për një ripërtëritje. Nga koka tek këmbët dhe pa u kursyer në shpenzime. 500 milionë Euro do të jetë […]