nga AgroWeb më 20 April, 2021

Dyshimet për vaksinat, BE mund të humbasë qëllimin për të injektuar 70% të të rriturve brenda verës

Bashkimi Europian mund të humbasë qëllimin e saj për të vaksinuar 70% të të rriturve brenda verës. Sipas parashikimeve më të fundit, kjo situatë do të krijohet për shkak të pezullimeve të vaksinave dhe ndryshimeve në shpërndarjen brenda vendeve anëtare. Një numër vendesh tashmë kanë ndaluar përdorimin e injektimit AstraZeneca, në të cilën Evropa është […]

nga AgroWeb më 14 April, 2021

Rastet me mpiksje gjaku, Johnson & Johnson shtyn shpërndarjen e vaksinave në Evropë

Autoritetet amerikane të shëndetësisë rekomanduan të martën pushimin e përdorimit të vaksinave Johnson&Johnson pas raportimeve se të paktën gjashtë gra pësuan mpiksje të gjakut pasi morën injeksionin. Pas këtij vendimi kompania deklaroi se do të shtynte shpërndarjen e vaksinave në Evropë deri sa çështja të qartësohej më tepër. Vaksina anti-COVID e Johnson&Johnson është miratuar nga […]

nga AgroWeb më 13 April, 2021

Johnson&Johnson mbërrin në BE/ Ja kur shpërndahet vaksina me një dozë

Në BE ka nisur shpërndarja e vaksinave të kompanisë amerikane Johnson&Johnson, e pohuar kjo Peter Liese, ligjvënës i Parlamentit Europian i cituar nga Reuters.  Shpërndarja ishte planifikuar të ndodhte në fillim të prillit, por procesi qe shtyrë për shkak të problemeve me prodhimin, thotë Irish Times. Objektivi është që deri në fund të qershorit, bllokut […]