nga AgroWeb më 22 December, 2021

A Mund Të Ndaloni Së Mbajturi Maskë Edhe Nëse Jeni Të Vaksinuar?

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dha dritën jeshile për njerëzit e vaksinuar që të heqin dorë nga mbajtja e maskës në pjesën më të madhe të aktiviteteve të përditshme. Megjithatë kjo nuk do të thotë që nuk duhet të tregoni më kujdes sepse ju duhet të jeni gjithmonë një hap përpara virusit! […]

nga AgroWeb më 23 April, 2021

Sa Maska Duhet Të Mbani Për Parandalimin e COVID? – Njihni Këshillat e Mjekëve

Në teori, maskimi i dyfishtë ndihmon në kontrollimin e përhapjes së COVID-19. Sipas ekspertëve, në këtë mënyrë efikasiteti i filtrimit rritet, kështu që më pak grimca mund të depërtojnë nëpër maska. Sidoqoftë, ata paralajmërojnë se mbajtja e dy maskave mund t’u japë njerëzve një ndjenjë false sigurie dhe kjo mund të jetë e rrezikshme. Nëse […]

nga AgroWeb më 11 March, 2021

A duhet mbajtur më maska pasi bën vaksinën anti-Covid?

Autoritetet shëndetësore duan që njerëzit të mbajnë maska dhe distancimin social, edhe pasi të marrin vaksinën anti-Covid. Kjo mund të duket kundër-intuitive. Tek e fundit, a nuk është i mbrojtur nga koronavirusi ai që është vaksinuar kundër tij? Përgjigja është e komplikuar. Pjesa dërrmuese e atyre që vaksinohen do të mbrohen nga Covid-19, sëmundja e […]

nga AgroWeb më 16 December, 2020

Si Të Shmangësh Një Konflikt Për Çështjen e Maskës?

Dimri ka ardhur më stresues se kurrë teksa çdo ditë COVID-19 i merr jetën njerëzve dhe infekton qindra të tjerë. Autoritetet në mbarë botën nënvizojnë rëndësinë e jashtëzakonshme të mbajtjes së maskës për të frenuar përhapjen e COVID-19. Ndërkohë që ndodh kjo, në rrugët e Tiranës dallon rëndom tre kategori personash: ata që nuk mbajnë […]

nga AgroWeb më 17 August, 2020

Si Të Kujdeseni Për Lëkurën e Acaruar Nga Maska

Mbajtja e maskës është kthyer në normë dhe këshillohet në vende publike për të ulur mundësinë e transmetimit të virusit COVID-19. Një ndër pretendimet që dëgjon më shpesh nga njerëzit që mbajnë maskën me detyrim është se ajo u shkakton probleme jo vetëm me frymëmarrjen por edhe me lëkurën. Disa prej këtyre problemeve kanë të bëjnëme […]