nga AgroWeb më 24 March, 2022

Zbuloni Mënyrën Si Ta Konsumoni Mishin E Derrit Edhe Nëse Keni Presion Të Lartë Gjaku

Kushdo që ka presion të lartë gjaku mund të pyesë veten nëse mund ta konsumojnë mishin e derrit. Dhe lajmi i mirë është që ju mundeni! Por kjo duke ndjekur disa rregulla fare të thjeshta me të cilat AgroWeb.org ju njeh më poshtë. Tregoni kujdes nga yndyrat dhe natriumi Kur konsumoni ushqime që ju ndihmojnë […]

nga AgroWeb më 6 May, 2021

Mënyrat e Duhura si të Dalloni nëse Mishi që Blini Është i Freskët

Të dhënat e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Bujqësinë dhe Ushqimin të cituara nga revista Monitor, tregojnë se në vendin tonë konsumi i mishit për frymë arrin në 44 kg në një vit. Niveli i konsumit të mishit në vendet e Bashkimit Europian përllogaritet në 64 kg/frymë në vit. Të dhënat e AgroWeb.org tregojnë […]

nga AgroWeb më 17 February, 2020

Ushqimet e Pasura me Fosfor – Pse Ju Duhen Patjetër Për Forcimin e Kockave

Fosfori është një mineral thelbësor të cilin organizmi e përdor për kockat, energjinë dhe qelizat. Doza e rekomanduar ditore për të rriturit është 700 mg, megjithatë nevoja për këtë mineral tek adoleshentët dhe gratë shtatzëna rritet. Megjithatë nëse e teproni, fosfori mund të jetë i dëmshëm, sidomos për njerëzit e prekur nga sëmundjet e veshkave. […]