nga AgroWeb më 6 May, 2021

INSTAT zbulon si u ndikua tregu i punës nga pandemia

Papunësia shënoi rritje në vitin 2020-s, si rrjedhojë e pasojave të pandemisë në aktivitetet ekonomike, por ndërkohë paga mesatare vijoi rritjen. INSTAT ka publikuar raportin mbi tregun e punës 2020. Shkalla zyrtare e papunësisë në vitin 2020, për popullsinë 15 vjeç e lart, është 11,7%  dhe shënon një rritje me 0,2 pikë përqindje krahasuar me […]

nga AgroWeb më 2 February, 2021

Pandemia rrit papunësinë – Ndikimi i kufizimeve mbi bizneset dhe jetës publike

Organizata e Kombeve të Bashkuara për punësimin, ILO, botoi raportin e saj të shtatë për krizën e coronavirusit që nga marsi i vitit të kaluar. Sipas këtij raporti, gjatë vitit të fundit në rang botëror u mbyllën katër herë më shumë pozicione punësimi sesa gjatë krizës financiare globale të vitit 2009. Sipas vlerësimeve të Organizatës […]

nga AgroWeb më 8 January, 2021

Organizata Ndërkombëtare e Punës: 56.7% e të punësuarve në Shqipëri janë në të zezë

56.7% e të punësuarve në vendin tonë për vitin 2019 janë informal. Të dhënat janë publikuar nga Organizata Ndërkombëtare e Punës. Vetëm 43.3 për qind paguajnë sigurime shoqërore, ndërsa pjesa tjetër dhe pjesa tjetër prej 56.7% është në të zezë. Nga totali i punonjësve informal 63,9 për qind i përkasin sektorit të bujqësisë, 12.6 për […]

nga AgroWeb më 28 December, 2020

Ekspertët Presin Që Papunësia Të Shtohet Më SHumë Gjatë 2021

Pandemia Covid-19 ka goditur tregun e punës. Të dhënat e Instat-it tregojnë se në tremujorin e tretë rezultojnë mbi 29 600 persona më pak të punësuar se kundrejt të njëjtës periudhë të 2019-ës.  Nga të dhënat administrative, sektori bujqësor ka rezultuar më i prekur me mbi 17 mijë më pak të punësuar, ndjekur nga sektori privat […]

nga AgroWeb më 29 June, 2020

33 Mijë të Papunë nga Pandemia – Çfarë Pritet të Ndodhë

33,428 të papunë është efekti i krizës së Covid-19 në ekonominë shqiptare. Shifra mbështetet te të dhënat e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, si diferencë e numrit të të punësuarve në sektorin privat midis muajit shkurt dhe fundit të majit. Sektori i shërbimeve rezulton të jetë më i godituri, me rreth 15 mijë të larguar […]