nga AgroWeb më 14 January, 2020

Prodhuesit Shqiptarë të Fruta-Perimeve Pjesëmarrës në Panairin Ndërkombëtar

Shqipëria falë klimës dhe territorit të favorshëm ka mundësinë që të kultivojë një shumëllojshmëri produktesh. Sipas një raporti të fundit të INSTAT, janë publikuar shifrat e prodhimit të pemëve frutore dhe u karakterizua nga një rritje prej 7.6 % krahasuar me një vit më parë. “Niveli më i lartë i prodhimit të pemëve frutore arrihet në zonën jug-lindore […]

nga AgroWeb më 6 May, 2019

Burg Prodhuesve që Mashtrojnë me Sigurinë Ushqimore

Deri në 15 vjet heqje lirie do të jetë dënimi penal për të gjitha ata sipërmarrës, prodhues apo fermerë të cilët do të mashtrojnë me produktet ushqimore. Ndryshimet e reja në Kodin Penal në lidhje me sigurinë ushqimore u prezantuan dje për grupet e interesit nga Ministri i Bujquesisë dhe Zhvillimit Rural, Blendi Çuçi, ku […]