nga AgroWeb më 9 September, 2021

Zjarret po shfarosin pyjet shqiptare, volumi i tyre është ulur me 32% gjatë 2006-2019

Inventari i pyjeve në sipërfaqe nuk ka pësuar ndryshime të mëdha dekadat e fundit, por volumi i tyre ka pësuar një rënie drastike, kryesisht për shkak të zjarreve. Sipas të dhënave të INSTAT volumi i pyjeve ka rënë me 32 % nga viti 2006 në vitin 2019. Në vitin 2019, vëllimi i përgjithshëm i pyjeve, […]

nga AgroWeb më 14 January, 2021

Zënë Gjysmën e Territorit – Sa Kanë Qenë Investimet Për Pyjet në 21 Vite

Gati gjysma e sipërfaqes se vendit është e mbuluar me pyje, por qeveritë shqiptare nuk i kanë kushtuar gati aspak vëmendje kësaj pasurie natyrore. Të dhënat zyrtare tregojnë se që nga viti 1998 deri në vitin 2019 buxheti i shtetit ka investuar për mirëmbajtjen dhe shtimin e fondit pyjor rreth 2,3 miliardë lekë ose rreth […]