nga AgroWeb më 4 September, 2022

Diagnoza e Paradiabetit tek të Moshuarit – Çfarë Thonë Ekspertët për Rrezikun që Paraqet?

Ndërsa trupi ynë plaket, rreziku për t’u prekur nga diabeti i tipit 2 rritet. Për të mbajtur nën kontroll diabetin, sitili i jetesës dhe mënyra e të ushqyerit luajnë rol kryesor. Por ndonjëherë nevojiten edhe medikamente, për të zvogëluar rrezikun e komplikimeve të mundshme. Si diabeti ashtu edhe paradiabeti diagnostikohen në bazë të rezultateve të […]

nga AgroWeb më 27 April, 2022

A Duhet të Shqetësoheni Vërtetë për Letrën e Aluminit?

Letra e aluminit nuk mungon asnjëherë në raftet e kuzhinës. Këtë letër shkëlqyese e përdorim për të mbështjellë çdo gjë që gjejmë në kuzhinë. Por a është e sigurt për një përdorim kaq masiv? AgroWeb.org ka përgjigjen e duhur të bazuar në mjaft studime dhe kërkime shkencore. A duhet të shqetësohemi për praninë e aluminit? […]

nga AgroWeb më 24 November, 2021

Lidhja Midis Izolimit Social Dhe Rritjes Së Inflamacionit – Përkeqësimet e Shëndetit

Sipas studiuesëve izolimi social është një faktor rreziku për shumë sëmundje. Megjithatë, ata ende nuk e kuptojnë plotësisht se pse izolimi social ndikon në këtë mënyrë tek shëndeti. Por së fundmi, një studim në të cilin AgroWeb.org u mbështet, gjeti një lidhje të rëndësishme midis izolimit social dhe inflamacionit. Sipas studiuesëve të këtij hulumtini, kjo […]

nga AgroWeb më 12 November, 2021

Çfarë Është Duhanpirja Tretësore Dhe Pse Është Një Shqetësim Në Rritje

Duhanpirja tretësore ka të bëjë me mbetjet e nikotinës dhe kimikateve të tjera të tymit, në sipërfaqe të ndryshme. Njerëzit ekspozohen ndaj këtyre substancave përmes prekjes apo thithjes së molekulave të ngelura në këto objekte. Mbetjet e nikotinës dhe kimikatet e duhanit kombinohen me pluhurat e tjerë të shtëpisë, duke krijuar një përbërje helmatisëse dhe […]

nga AgroWeb më 6 August, 2021

Pse Sheqeri Është I Dëmshëm Edhe Kur Konsumohet Në Sasi Të Vogla?

Sheqeri është një element i shtuar në shumë ushqime që konsumojmë çdo ditë. Ushqimet e konservuara dhe ato të gatshmet, janë një nga fajtorët e rritjes së konsumit të sheqerit ndër vite. Duke qenë se përmban shumë kalori, sheqeri mund të shkaktojë inflamacion, gjë që mund të shkaktojë sëmundje të ndryshme. Por, kini parasysh se […]

nga AgroWeb më 28 March, 2018

E Vërteta Tronditëse e Vajit Vegjetal

Shumë njerëz mendojnë që vaji vegjetal është i shëndetshëm. E vërteta është që ky vaj është i keq, jo vetëm për shëndetin tënd, por edhe për mjedisin. E megjithatë konsumi mbarë botëror i këtij vaji është në nivelet maksimale. Çfarë është vaji vegjetal? Vaji vegjetal merret nga farat e ndryshme nëpërmjet një proçesi kimik të […]

nga AgroWeb më 8 January, 2018

Çmimi i Cigareve u Rrit, Por Zbuloni Çfarë Cilësie Hyn në Shqipëri

Në githë tregun shqiptar çmimi i cigareve është rritur ndjeshëm. Konkretisht, çmimi i cigareve është rritur duke nisur nga mbi 2 qind lek të vjetra për paketë. Rritja aktuale e çmimit të cigareve vjen si pasojë e rritjes së akcizës. E cila në fakt, ka hyrë në fuqi bashkë me ndryshime të tjera taksash në […]