nga AgroWeb më 6 September, 2021

Raporti i Eurostat: Shëndetësia Në Shqipëri Më E Shtrenjtë Se Në Evropë

Shifrat e fundit të Eurosat-it, tregojnë se bazuar në fuqinë blerëse, shqiptarët shpenzojnë për shëndetin, 34 herë më shumë, se mesatarja e vendeve te Bashkimit Europian. “Kam 6 muaj që kryej analiza dhe vizita për të bërë një operacion në hundë, dhe mos e pyet. Edhe profesorët më të mirë, lekë duan. Po nuk pagove […]

nga AgroWeb më 6 January, 2021

Shqipëri, pandemia dhe fondet për spitalet në përballimin e infektimeve

Organizata “Së bashku për Jetën” sapo ka përgatitur në Shqipëri raportin “Ndiq Paranë e Covid-19”. Nga studimi doli që, sektori i shëndetësisë ka përfituar shtesa vetëm 24.3 milion euro nga buxheti për të përballuar epideminë e koronavirusit. Ekspertët vërejnë se gjithë barra e situatës kritike iu la spitaleve në kryeqytet, ndaj ata rekomandojnë fuqizimin e […]

nga AgroWeb më 3 August, 2020

Shqipëria e Pesta në Evropë Për Shifrën e Lartë të Problemeve nga Zemra

Shqipëria u rendit e pesta në Europë sa i përket peshës së lartë të vdekjeve nga sëmundjet e qarkullimit të gjakut (zemra, tensioni), pas Bullgarisë, Rumanisë, Lituanisë dhe Letonisë. Me zemër më të dobët në Europë janë bullgarët, ku 66% e totalit të vdekjeve erdhi nga sëmundjet e qarkullimit të gjakut, të ndjekur nga Rumania […]

nga AgroWeb më 19 March, 2020

COVID-19: Shqipëria në Mesataren Evropiane Për Numrin e Testimeve

“Ne kemi bërë testime më shumë se të gjitha vendet e rajonit dhe jemi absolutisht në mesataren europiane të testimeve”, tha dje në mbrëmje Kryeministri Edi Rama. Ai theksoi se “njerëzit të gjithë duhet të kuptojnë se në spital shtretërit janë për ata që kanë nevojë për ndihmë të specializuar”. Ndërsa ata që kanë temperaturë […]