nga AgroWeb më 11 November, 2022

Rëndësia e Leximit të Datës së Skadencës tek Produktet Ushqimore – Si t’i Ruani Ato

Një sondazh i ri zbuloi se edhe pse shumica e njerëzve thanë se i lexonin etiketat e skadimit të ushqimeve, më pak se gjysma e dinin se çfarë nënkuptonte etiketa në të vërtetë. Më pak se një e katërta e të anketuarve, e dinin se kur në etiketë shkruhej  “përdore deri në datën e caktuar” […]

nga AgroWeb më 8 March, 2022

Përse Nuk Duhet T’i Ruani Kurrë Qepët Dhe Hudhrat Në Frigorifer

Sigurisht që frutat dhe perimet mund të zgjasin për javë të tëra në frigorifer kur ruhen siç duhet, por për qepët dhe hudhrat nuk ndodh e njëjta gjë. Sipas të dhënave të AgroWeb.org arsyeja pse qepët nuk mund të ruhen në frigorifer është se ato thithin më shumë lagështi, kështu që prishen më shpejt, Për […]

nga AgroWeb më 3 March, 2022

Pse Ushqimet Prishen dhe Si Ta Parandaloni Këtë

Skadenca është një nga shqetësimet më të mëdha kur vjen puna tek ushqimi. Shumica e tyre kanë një datë skadence, por shumë prej tyre mund të shkojnë dëm edhe para saj, pasi prishen. Shkak për këtë bëhet ruajtja jo e duhur e tyre e në mënyrë që të evitoni këtë ajo çfarë ju mund të […]