nga AgroWeb më 5 Tetor, 2020

Skema Kombëtare Financon Fermerët me 300 Mijë lekë/ha

Skema Kombëtare financon fermerët me 300 000 lekë/ha, për zëvendësimin e plastmasit termik për serrat diellore ekzistuese për prodhimin e perimeve e rrushit për tavolinë. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural njofton se Skema Kombëtare e Mbështetjes për Bujqësinë 2020, do të përfshijë në fond subvencionimi të gjithë aplikantët fermerë deri në fund të listës […]

nga AgroWeb më 20 Korrik, 2020

Certifikimi “Global Gap”: Fituesit e Skemës Kombëtare të Mbështetjes për Bujqësinë 2020

Të 34 fermerët që kanë aplikuar në Skemën Kombëtare të Mbështetjes për Bujqësinë 2020, për certifikimin “Global Gap” janë kualifikuar për të përfituar subvencion nga qeveria. Qeveria mbështet certifikimin e produkteve bujqësore me standardet europiane, si faktor të rëndësishëm në nxitjen e eksporteve të sigurt ‘Made in Albania’, drejt tregjeve ndërkombëtare. Skema Kombëtare për mbështetjen […]

nga AgroWeb më 27 Maj, 2020

Mbështetja më e Madhe Për Blegtorinë – Kur Fillojnë Aplikimet Për Fondet e Skemës Kombëtare

Aplikimet për të përfituar nga fondet e Skemës Kombëtare do të hapen më 29 maj. Pjesa më e madhe e fondeve do të shkojnë për të mbështetur blegtorinë, deklaroi ministri i Bujqësisë Bledi Çuçi, gjatë një vizite të një nga fabrikave më të mëdha në vend për përpunimin e qumështit. Prej ditës së sotme ka […]

nga AgroWeb më 20 Maj, 2020

Skema me 743 Milionë Lekë Për Bujqësinë – Aplikimet Më 29 maj

Prej ditës së djeshme ka nisur fushata e informimit për fermerët nga Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural për fondet e Skemës Kombëtare 2020. Ministri Bledi Çuçi tha se pjesa më e madhe e fondeve të kësaj skeme do të shkojnë për të mbështetur blegtorinë. Çuçi ishte në Gjirokastër ku vizitoi një prej fabrikave më […]

nga AgroWeb më 18 Shkurt, 2020

7 Miliardë Lekë Në Mbështetje Të Fermerëve – Kriteret E Përfitimit

Skema Kombëtare e Mbështetjes së Bujqësisë 2020, adreson një fond prej 7 miliardë lekë nga buxheti i shtetit në mbështetje të fermerëve. Zv.ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Dhimitër Kote në një intervistë për ATSH-në, bëri të ditur se, “këtë vit Skema Kombëtare mbulon sektorët ruralë, që nuk financohen nga IPARD-i, duke evituar kështu mbivendosjen […]