Studime shkencore

Nga Çfarë Shkaktohet Depresioni – Çfarë Zbulon Studimi i Fundit

Që nga vitet 1990, përdorimi i antidepresantëve është rritur sëbashku me teorinë se ilaçet balancojnë nivelet e kimikateve në tru....

Operacionet Sjellin Rreziqe Afatgjata në Shëndetin e Trurit

Ndoshta është hera e parë që haseni me atë që quhet mosfunksionim kognitiv postoperativ (POCD). Ky term përshkruan rënien e...

Disa Pije që Konsumoni Çdo Ditë Shkaktojnë Sëmundje Kardiovaskulare

Lëngje frutash të paketuara, pije energjike apo pije të konservuara, pra jo natyrale por që fatkeqësisht konsumohen çdo ditë janë...

Gratë Apo Burrat – Cilët E Përhapin Më Tepër Covid-19?

Studiuesit në Universitetin Shtetëror të Kolorados u fokusuan në gjurmimin e përhapjes së COVID-19 në mjediset e arteve skenike. Studimi...

Studimi i Fundit – Ushqimet me Fibër Ideale Kundër Diabetit

Ekspertët e mjekësisë thonë se kanë zbuluar një lidhje të drejtpërdrejtë mes sheqerit në gjak dhe baktereve të mira në...