nga AgroWeb më 8 February, 2021

Fiskalizimi/ Tatimet sqarojnë çfarë duhet të bëjnë fermerët dhe prodhuesit bujqësorë

Në vijim të interesimit të vazhdueshëm të fermerëve dhe prodhuesve të tjerë bujqësorë lidhur me procedurat standarte të faturimit në kuadër të procesit të fiskalizimit, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve e gjen me vend të sqarojë të gjithë subjektet e interesuar për sa vijon: Me anën e ligjit nr. 87/2019, “Për faturën dhe sistemin e […]

nga AgroWeb më 29 June, 2020

33 Mijë të Papunë nga Pandemia – Çfarë Pritet të Ndodhë

33,428 të papunë është efekti i krizës së Covid-19 në ekonominë shqiptare. Shifra mbështetet te të dhënat e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, si diferencë e numrit të të punësuarve në sektorin privat midis muajit shkurt dhe fundit të majit. Sektori i shërbimeve rezulton të jetë më i godituri, me rreth 15 mijë të larguar […]

nga AgroWeb më 2 March, 2020

Rritja e Çmimeve Në Farmaci – Tatimet Kontroll Në Të Gjitha Pikat

Pas shqetësimeve të fundit të ngritura lidhur me rritjen e çmimeve të disa produkteve farmaceutike, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka ushtruar kontrolle pranë farmacive dhe depove farmaceutike në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë. Agjencia Telegrafike e Lajmeve bën të ditur se gjatë kontrollit të Tatimeve të datës 28 dhe 29 shkurt, strukturat […]