nga AgroWeb më 9 March, 2022

5 truke psikologjike për më shumë vetëbesim

Vetëbesimi nuk është një tipar me të cilin keni lindur. Ashtu si muskujt në trupin tuaj, është diçka që ne e ndërtojmë dhe e përmirësojmë çdo ditë duke e praktikuar vazhdimisht. Ka disa mënyra për të punuar në krijimin e vetëbesimit, të tilla si njohja e vlerave tuaja dhe praktikimi i të menduarit pozitiv. Por […]

nga AgroWeb më 30 April, 2021

Këshillat Më të Mira Për të Shmangur Nxirjen e Mollëve

Pse nxihen frutat? Mollët janë të pasura me hekur. Kur prihet një mollë, qelizat e tulit të saj dëmtohen. Ekspozimi i këtyre qelizave të dëmtuara në ajër i lejon oksigjenit të reagojë me hekurin dhe me një enzimë të quajtur polifenol, që sjell oksidimin e hekurit. Në thelb, molla ndryshket! Kjo nxirje është krejt e […]