nga AgroWeb më 18 March, 2022

Historia e Petullave Thashethemaxhie – Receta e Vjetër Plot Shije

“Le chicchere” njihen si petullat thashethemaxhie dhe origjinën e tyre të lashtë e kanë nga Italia. Historia e këtyre petullave është mjaft interesante, pasi i referohen bisedave që mbaheshin në oborrin mbretëror gjatë mbledhjeve për karnavale në Savoia. Thuhet se mbretëresha e Savoiës i kërkoi pastiçierëve të saj një ushqim të shpejtë për të ftuarit […]

nga AgroWeb më 13 February, 2020

Receta e Turlisë Tradicionale nga Marjana Kondi – Shije dhe Aromë në Tyrezë

Nëse është fjala për receta tradicionale me siguri shumë prej jush i rendisin ato si ndër më të preferuarat e kuzhinës. Kjo si për familjarët që i konsumojnë, por edhe për nënat dhe gjyshet të cilat i gatuajnë me shumë lehtësi. Aq më të preferuara bëhen kur, sugjerime të këtyre recetave vijnë nga personazhe shumë […]