nga AgroWeb më 19 April, 2022

A Është E Mundur Që Sprucuesit E Hundës Të Luftojnë COVID-19?

Vaksinat dhe përforcuesit e COVID-19, kanë qenë të dobishme në mbrojtjen e njerëzve nga komplikacionet e rënda. Megjithatë, ato kanë qenë më pak efektive në parandalimin e rasteve simptomatike të sëmundjes. Mbi dy vjet pas pandemisë, studiuesit janë ende në kërkim të mënyrave më të mira për të ndihmuar njerëzit të shmangin COVID-19. Studiuesit në […]

nga AgroWeb më 15 October, 2021

A Është E Sigurt Të Bësh Vaksinën Kundër COVID Dhe Të Gripit Në Të Njëjtën Kohë?

“Ne besojmë se vaksina e gripit është shumë e rëndësishme në kontekstin e vazhdueshmërisë së aktivitetit të COVID-19,” tha në një intervstë Lisa A. Grohskopf, një zyrtare e CDC. Lisa A. Grohskopf e shpreh se edhe pse sezoni i gripit gjatë vitit të kaluar ishte pothuajse inekzistent, këtë vit po vihet re rikthimi i viruseve […]

nga AgroWeb më 24 September, 2021

Krijuesja e AstraZeneca: Covid-19 do të kthehet në një ftohje të zakonshme

Krijuesja e vaksinës së Oxford-AstraZeneca, profesoresha Dame Sarah Gilbert deklaroi së fundmi se koronavirusi, me shumë mundësi, nuk do të pësojë një mutacion më të rëndë dhe me kohën do të kthehet në një ftohje të zakonshme. Gjatë një seminari në “Royal Society of Medicine”, shkencëtarja u shpreh se viruset kanë tendencën të bëhen më […]

nga AgroWeb më 3 May, 2021

Vaksina Pfizer efektive te njerëzit me probleme kronike

Vaksina Pfizer / Biontech kundër Covid-19 është efektive në parandalimin e infeksioneve, si dhe rëndimin e gjendjes shëndetësore të personave që kanë problem kronike. Studiuesit në Clalit, ofruesi më i madh i kujdesit shëndetësor në Izrael, botuan raportin në New England Journal of Medicine, sipas Reuters, dhe analizuan të dhënat për gati 1.4 milion njerëz. Analiza tregoi […]

nga AgroWeb më 24 February, 2021

Vaksina “AstraZeneca” më efikase nëse intervali mes dozave është më i gjatë

Shkencëtarët që zhvilluan vaksinën “AstraZeneca/Oxford” dolën në përfundimin se ajo është më efikase nëse ekziston një interval prej të paktën 12 javësh midis dozave të para dhe të dyta. “Një interval tremujor dozash mund të ketë përparësi ndaj një programi me një interval të shkurtër dozash përsa i përket shpërndarjes së një vaksine pandemike, me […]

nga AgroWeb më 23 December, 2020

OBSH: Nuk Parashikojmë Që Vendet Të Kenë Vaksinim Të Detyrueshëm

Organizata Botërore e Shëndetësisë nuk parashikon që vendet do të futin vaksinimin e detyrueshëm kundër COVID-19, tha sot zyrtarja e kësaj organizate Kate O’Brien. “Unë nuk mendoj se ne parashikojmë që ndonjë vend të ketë vaksinim të detyrueshëm,” tha O’Brien, drejtoreshë e OBSH-së për vaksinat e imunizimit dhe produkteve biologjike, në një konferencë shtypi. “Ndoshta […]