nga AgroWeb më 24 November, 2021

Çfarë Ndodh Nëse Vaksina COVID-19 Nuk Bëhet Në Mënyrën E Duhur?

Pavarësisht se cilën vaksinë merrni Pfizer apo Astra Zeneca, ato duhet të injektohen në muskulin deltoid (sup). Pasi injektohet, vaksina hyn në qelizat e muskujve, ku i udhëzon këto qeliza të krijojnë një pjesë të proteinës së virusit. Kjo është ajo që e shtyn trupin të prodhojë antitrupa, të cilët më pas mund të njohin […]

nga AgroWeb më 1 November, 2021

FDA strategji për përzierje të vaksinave për më shumë efikasitet

Mediat amerikane thonë se së shpejti Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) do të lejojë marrjen e një doze përforcuese të vaksinës COVID-19, të ndryshme nga dozat pararendëse. Enti rregullator federal i ilaçeve pritet të shpallë të mërkurën të ashtuquajturën strategji e “kombinimit të doza të ndryshme, por që plotësojnë njëra-tjetrën” pasi të japë zyrtarisht […]

nga AgroWeb më 25 October, 2021

Vaksinat E ADN Dhe mRNA – Ngjashmëritë Dhe Dallimet

Vaksinat e ADN-së përdorin një molekulë të AND-së që quhet plazmid, për të futur në qeliziat njerëzore një gjen të marrë nga një bakter ose virus. Në këtë mënyrë ai do të shkaktojë një përgjigje imune. Pas hyrjes në një qelizë, plazmidi duhet të kalojë nëpër citoplazmë, të kalojë membranën e bërthamës dhe të hyjë […]

nga AgroWeb më 9 March, 2021

Studiuesit Për Vaksinat E COVID-19: Një dozë e vetme redukton sëmundjen me 80%

Një dozë e vetme e vaksinës së Oxford dhe Astrazeneca-s apo e Pfizer dhe Biontech, redukton shansin e nevojës për trajtim në spital me më shumë se 80 për qind. Ky është rezultati në të cilin ka dalë një analizë e kërkuesve britanikë. Sekretari i shëndetësisë, Matt Hancock, tha se rezultati është shumë inkurajues. Më […]

nga AgroWeb më 7 January, 2021

AstraZeneca dhe Pfizer – Ku Dallojnë Vaksinat e Covid-19?

Më 30 dhjetor, 2020, Britania u bë shteti i parë që miratoi për përdorim vaksinën kundër koronavirusit të kompanisë AstraZeneca dhe Universitetit të Oxford-it – duke shtuar edhe një armë në arsenalin e këtij vendi, në luftën kundër pandemisë, shkruan agjencia e lajmeve Reuters.  Megjithatë, shkencëtarët – si dhe rregullatorët e barnave në Evropë – […]