Shtetrrethim në Kuzhinë dhe Rregullat e Arta të Ushqimit

320 0

Kuzhina dhe frigoriferi janë vendet ku kënaqim nepset dhe ekzagjerimet tona ushqimore. Ushqimi është një pjesë vitale e jetës njerëzore. Ne marrim kalori dhe djegia e tyre na furnizon me energji. Ju mund t’i drejtoheni kuzhinës tuaj gjatë ditës për rreth 5-6 vaktesh të vogla, por është më mirë të qëndroni larg nga kuzhina gjatë natës.

Arsyeja është mjaft e thjeshtë. Mos hani vonë natën. Ushqimi vonë natën mund të jetë një motivim për të ngrënë më shumë dhe më pas anashkaloni ngrënien e vaktit herët në mëngjes. Ne kryesisht kemi vakte të vogla për drekë dhe më pas jemi krejt të uritur.

Të gjitha këto zakone kontribuojnë në rritjen e peshës. Kuzhina natën është i vetmi vend në shtëpi ku nuk duhet të qarkulloni dhe duhet ta konsideroni si vend që mbulohet nga shtetrrethimi.

Hani nga pak, hani më shpesh gjatë ditës. Karbohidratet janë burimi kryesor i energjisë për trupin. Ato konvertohen në glukozë për energji. Nëse hamë pjesë të mëdha të ushqimit, të gjitha në të njëjtën kohë, niveli i sheqerit në gjak rritet dhe pankreasi ynë fillon të lëshojë insulinën për të lëvizur atë glukozë në qelizat e trupit.

Më shumë nivele të larta të sheqerit çojnë në më shumë prodhim të insulinës. Kjo sjell nivel të ulët të sheqerit në gjak. Truri tani sinjalizon trupin për të ngrënë më shumë dhe kjo mund të shkaktojë të hahet më shumë kalori sesa që nevojitet.

Mbani kaloritë tuaja nën kontroll duke numëruar dhe rregulluar sasinë e ushqimit në vaktet tuaja Në këtë mënyrë, metabolizmi juaj do të qëndrojë i disiplinuar dhe optimal.

Kërkimet shkencore tregojnë se duhet të hani gjëra të ndryshme dhe prandaj, do të përfitoni shumë nga llojet e ushqyesve. Mos rrini vetëm pas ushqimit tuaj të preferuar.

Mos e harroni rregullin e mirë që duhet të keni sa më shumëllojshmëri të produkteve që konsumoni gjatë vakteve tuaja./AgroWeb.org