Shenjat e Atakut Kardiak që Ndryshojnë tek Gratë

1.4k 0

Shpesh, simptomat e një sulmi në zemër, veçanërisht tek gratë, mund të jenë të shumta.

Edhe pse burrat dhe gratë mund të përjetojnë presion të madh në gjoks, gratë mund të përjetojnë një sulm në zemër pa e ndier presionin në gjoks.

AgroWeb.org në këtë artikull, ju njeh me disa nga shenjat, që gratë përjetojnë para një sulmi kardiak.

Gratë mund të kenë shqetësime në gjoks dhe dhimbje në krah

Sipas mjekëve, presioni ose dhimbja në qendër të gjoksit dhe dhimbja në njërin apo të dy krahët, janë një nga shenjat kryesore të sulmit në zemër tek gratë.

Kjo mund të zgjasë më shumë se disa minuta ose mund të largohet dhe të kthehet përsëri.

Mund të kenë dhimbje shpine ose stomaku

Dhimbja e shpinës mund të jetë një nga shenjat kryesore të një sulmi në zemër.

Kjo dhimbje, mund të përshkruhet si presion në shpinë, që ndjehet si një litar i lidhur dhe i shtrënguar fort rreth saj.

Gjithashtu dhimbja e stomakut mund të jetë një tjetër shenjë, të cilën shumë gra e anashkalojnë.

Probleme me frymëmarrjen

Gulçimi mund të shfaqet me ose pa shqetësime në gjoks, mund të jetë gjithashtu një tjetër sinjal.

Ju mund të mos jeni në gjendje të mbusheni me frymë dhe të ndiheni sikur të keni vrapuar në një maratonë, por në të vërtetë nuk keni bërë asnjë lëvizje.

Mund të kenë të përziera

Të përzierat, urthi ose dhimbjet e barkut, mund të jenë gjithashtu shenja që lidhen me sulmin në zemër.

Mund të kenë marrje mendsh

Sipas mjekëve, marramendja ose gjendja e të fikëtit, janë shenja të tjera paralajmëruese të një sulmi kardiak tek gratë.

Lodhje ekstreme

Nëse papritmas ndiheni të pafuqishëm, pas një aktiviteti të thjeshtë si për shembull rregullimi i shtratit dhe keni një ndjesi rëndese në gjoks, ky mund të jetë një tjetër sinjal.

Dhimbje në qafë ose nofull

Disa njerëz gjithashtu mund të përjetojnë dhimbje në qafë ose në nofull. Mjekët vërejnë se mund të ndjeni dhimbje në anën e majtë dhe të poshtme të nofullës./AgroWeb.org