nga AgroWeb më 13 July, 2021

Shqipëria përgatitet për programin IPARD III

Shqipëria përgatitet për programin IPARD III që adreson masa të reja mbështetëse për fermerët dhe zhvillimin e bujqësisë në vendin tonë për vitet në vijim. Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural (AZHBR) po përgatit strukturat përkatëse për zbatimin e programit IPARD III dhe fishat e masave të reja, që të jetë po aq i suksesshëm, […]

nga AgroWeb më 19 January, 2021

Agro-Përpunimi, nga Domatet, Gështenjat e Shegët, Produktet që Kompanitë Vlerësojnë si Potencial

Kompanitë shqiptare vlerësojnë se agropërpunimi është një sektor që ka hapësira për t’u zhvilluar e për t’u mbështetur drejt një rritjeje më të konsoliduar. Sipas një ankete të Sekretariatit të Këshillit të Investimeve janë të paktën tre produkte që dominojnë, por potenciali i zhvillimit shkon përtej tyre. “Industria agropërpunuese konsiderohet se ka potenciale për investime […]

nga AgroWeb më 18 November, 2020

Fabrika e Agropërpunimit, Certifikuar sipas Standardeve Ndërkombëtare, Eksporton në Europë

Ministrja e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali ka vizituar një fabrikë agropërpunimi e cila është e certifikuar sipas standardeve ndërkombëtare. Spiropali e konsideron fabrikën agropërpunuese një histori suksesi, e cila është financuar nga Fondi i Programit për Bujqësinë dhe Zhvillimin Rural me 10 milionë lekë të reja. “Kavajë ‘Dupi Frut’, në një nga […]

nga AgroWeb më 19 August, 2020

Kriza e Agropërpunimit – Thirrja e ekspertëve: Hani Prodhime Vendase

Gjatë periudhës së izolimit industria e agropërpunimit kaloi krizë ekonomike. Inxhinieri teknolog, Nazif Tiraveri thotë se gjatë kohës së karantinës produkti që ka shitur më shumë ka qenë kosi.  “Furnizimi i popullatës me ushqime si rezultat i mospunës ka qenë më produkte shumë i ngadalshëm, duke shitur kos, gjizë dhe jo shumë djathë. Ju në […]