nga AgroWeb më 12 Maj, 2020

Koha për Masa Kundër Ndotjes Plastike të Ujërave Detare

Ekspertë të Bankës Botërore zhvilluan të hënën konsultime online me përfaqësues të qeverisë, sektorit privat dhe partnerë të zhvillimit për të diskutuar masat për adresimin e ndotjes plastike të ujërave detare, të tilla si parandalimi, riciklimi dhe pastrimi. Banka Botërore njofton se, diskutimi u bazua në gjetjet dhe rekomandimet e një studimi të kryer nga […]

nga AgroWeb më 12 Shkurt, 2020

93.1% e shqiptarëve të prekur nga sëmundjet kronike, shkak kequshqyerja

Pavarësisht rritjes së jetëgjatësisë, rritja e sëmundjeve kronike dhe jo të transmetueshme është shndërruar në një kërcënim global. Çdo vit në të gjithë globin, 15 milion njerëz vdesin para moshës 70 vjeç nga këto sëmundje të cilat përfshijnë sëmundje kardiovaskulare, diabeti dhe mbipesha, citon Banka Botërore në një studim të fundit. Sipas të dhënave të […]

nga AgroWeb më 25 Tetor, 2018

Alarmi i Bankës Botërore: Shqipëria e Para Në Evropë Me Mungesë të Theksuar të Sigurisë Ushqimore

Shqipëria ka nivelin më të ulët të sigurisë ushqimore në Evropë. Banka Botërore në një raport të fundit thekson se ka një hendek shumë të madh midis nevojës për siguri ushqimore dhe kapacitetit të vendit tonë. Në artikujt e AgroWeb.org është trajtuar gjerësisht çështja e sigurisë ushqimore, qoftë për produktet vendase ashtu edhe për ato […]

nga AgroWeb më 1 Dhjetor, 2017

BB, sytë nga energjia e rinovueshme në Shqipëri

“Ndryshimet klimatike nuk janë shaka”. Kjo shprehje është thënë aq shpesh nga liderë botërorë, aq sa nuk duket mjaftueshëm për të treguar rrezikun që na kanoset nga rritja e temperaturave me vetëm 2 gradë celcius. Sipas Bankës Botërore, ato 2 gradë në 15 vitet e ardhshme do të zhysin në varfëri ekstreme 100 milionë më […]

nga AgroWeb më 18 Prill, 2016

BB, sytë nga energjia e rinovueshme në Shqipëri

“Ndryshimet klimatike nuk janë shaka”. Kjo shprehje është thënë aq shpesh nga liderë botërorë, aq sa nuk duket mjaftueshëm për të treguar rrezikun që na kanoset nga rritja e temperaturave me vetëm 2 gradë celcius. Sipas Bankës Botërore, ato 2 gradë në 15 vitet e ardhshme do të zhysin në varfëri ekstreme 100 milionë më […]