nga AgroWeb më 15 February, 2022

Si Të Përdorni Bimët Mjekësore Kundër Ankthit Dhe Stresit

Keni dëgjuar për ‘Herbalizmin’? Tingëllon një fjalë e çuditshme, por në të vërtetë ka të bëjë me përdorimin e barishteve dhe erëzave në kura shëndetsore. Kjo kulturë shumë shekullore ka pasur në zemër të saj bimët më të mira për të kuruar shumë sëmundje. Gjatë studimit të kësaj kulture, ekspertët e AgroWeb.org vendosën të ndajnë […]

nga AgroWeb më 20 July, 2020

Bimët Mjekësore Shqiptare: Vlera e Eksporteve Gjithnjë në Rritje

Shqipëria ka një traditë të hershme në prodhimin dhe eksportin e bimëve mjekësore dhe aromatike. Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, shprehet se “më shumë se 95% e totalit të bimëve të mbledhura, eksportohen. Ndërkohë 3/4 e sherebelës së importuar nga SHBA është me origjinë nga Shqipëria”. Denaj bën të ditur se, “në periudhën […]

nga AgroWeb më 3 June, 2020

Sipërmarrja Shqiptare e Bimëve Mjekësore Furnizon Europën dhe SHBA

Një sipërmarrje mbresëlënëse e prodhimit të bimëve aromatike dhe mjekësore është ngritur në Këmishtaj të Lushnjës, e cila furnizon kompanitë më të mëdha farmaceutike të Europës e shumë shpejt edhe të SHBA-së. Kryeministri Edi Rama publikoi një video nga sipërmarrja e Besnik Koçit, ndërsa thekson se “BioBes” është pajisur me një teknologji të avancuar të […]

nga AgroWeb më 15 April, 2020

Mbi 150 Ton Bimë Mjekësore Shqiptare u Eksportuan në SHBA e Gjermani në Mars

Në bashkinë Malësi e Madhe, mbi 150 tonë bimë mjekësore janë eksportuar drejt tregjeve të SHBA-së dhe Gjermanisë vetëm gjatë muajit mars, ndërsa grumbullimi dhe përpunimi në këtë sektor vijon me po të njëjtin intensitet, në kushtet e masave kundër COVID-19. Në vlerë eksportet e këtij sektori kapën shifrën e 324 mijë USD, vlerë kjo […]