Burrat

Ndikimi i Migrenës tek Shëndeti i Burrave – Metodat Natyrale si të Qetësoni Dhimbjet

Migrena është një nga dhimbjet më tipike dhe të dhimbshme të kokës e cila mund të çojë deri në rrezik...

Hidratimi tek Meshkujt – Përse Është më i Nevojshëm se Kurrë

Hidratimi është një nga elementët thelbësore të një jete të shëndetshme. Çdo ditë trupi ynë humbet 2 deri 3 litra...

Pesë Arsyet Përse Gratë Kanë Nevojë për më Shumë Gjumë se Burrat

Mënyra e të fjeturit dhe sasia e nevojshme e orëve të gjumit ndryshojnë shumë nga meshkujt tek femrat. Studimet shkencore...

Sëmundjet, Pse Gratë Diagnostikohen më Vonë se Burrat – Zbuloni Arsyet

Një studim i ri Danez ka zbuluar se kur vjen puna tek sëmundjet, gratë diagnostikohen më vonë se burrat. Të...

Çfarë Duhet të Hajë Një Burrë Për Mëngjes Për Shëndet të Fortë?

Ekspertët thonë se genet janë përcaktuese për vetëm 30% të shëndetit të një burri. Pjesa tjetër përcaktohet nga stili i jetesës. ...

Orët e Gjata në Punë Rrisin Rrezikun e Depresionit tek Gratë

Ndikimi i orëve të gjata të punës tek një grua nuk vërehet vetëm në aspektin social dhe fizik. Stresi, mungesa...

Studimi: Gratë e Luftojnë më Mirë COVID-19 se Burrat

Rreth 60% e atyre që vdiqën nga COVID-19 në të gjithë botën ishin burra, ka pohuar një studim. Studiuesit e...

COVID-19 po Rëndon më Shumë Gratë, Rrezikon të Thellojë Pabarazinë Gjinore

COVID-19 ka ndikuar në mënyrë shpërpjesëtimore gratë krahasuar me burrat, dhe rrezikon të thellojë pabarazinë gjinore, sipas një vlerësimi të...