nga AgroWeb më 2 December, 2022

Lidhja Midis Humbjes së Dëgjimit dhe Demencës – Si të Mbroni Trurin nga Kjo Sëmundje

Ndërsa plakeni është e rëndësishme të kujdeseni për shëndetin e trurit, që të mund të shmangni problemet me mundshme me kujtesën. Në këtë artikull AgroWeb.org ju njeh përfundimet e një studimi të ri, i cili hulumtoi rreth lidhjes së mundshme të dëgjimit me demencën. Çfarë zbuloi studimi? Një ekip studiuesish nga Universiteti Newcastle në Mbretërinë […]

nga AgroWeb më 17 November, 2022

2 Miliardë Të Rinj Në Rrezik Për Humbjen e Dëgjimit – Shkak Stili i Jetesës

Një studim i ri të cilit AgroWeb.org i referohet, ka treguar se më shumë se 2 miliardë të rinj janë në rrezik për humbjen e dëgjimit. Studiuesit monitoruan rreth 1 miliardë individë të moshave nga 12 deri në 34 vjeç, të cilët rezultuan të ishin të ekspozuar ndaj një rreziku të lartë për humbjen e […]

nga AgroWeb më 15 August, 2022

Ngjyra dhe Forma e Syve – Lidhja me Shëndetin

Ngjyra dhe forma e syve janë tregues të rëndësishëm të shëndetit të njeriut dhe sëmundjeve që i kanosen. Njerëzit me sy të kaltër apo jeshilë janë më të prirur të preken nga disa probleme shëndetësore. Individët me sy kafe mund të jenë më të prekur nga dhimbja dhe depresioni që vjen pas tij. Në këtë […]

nga AgroWeb më 8 August, 2022

Pse Dëgjimi Përkeqësohet Me Kalimin E Moshës Dhe Çfarë Mund Të Bëni

Humbja e dëgjimit në lidhje me moshën ndodh tek shumica prej nesh ndërsa rritemi. Në këtë artikull AgroWeb.org shpjegon se si dëgjimi juaj mund të përkeqsohet në fazat e vona të jetës dhe çfarë mund të bëni. Së pari, çfarë e shkakton humbjen e dëgjimit të lidhur me moshën? Humbja e dëgjimit të lidhur me […]

nga AgroWeb më 18 February, 2022

Problemet Më Të Përhapura Shëndetësore Në Moshën 60 Vjeçare

Me kalimin e moshës, thonë që njeriu bëhet më i mençur, ndërkohë që sa i përket shëndetit, ekspertët konfirmojnë se ai bëhet më i ngatërruar. Në moshën e tretë ose në dekadën e tetë të jetës, njerëzit përballen me sëmundje nga më të ndryshmet. Hipertensioni Hipertensioni njihet si vrasësi i heshtur sepse shfaqet pa ose […]

nga AgroWeb më 25 February, 2021

Zhurmat, Rreziku Tinëzar Që i Kanoset çdo Ditë Njerëzve

Zhurmat dhe tingujt e lartë janë jo vetëm acaruese, por prishin ritmin kardiak të zemrës. Një studim gjerman zbuloi se zhurmat e vazhdueshme shkaktojnë çrregullim të rrahjeve të zemrës, gjë që çon në mpiksjen e gjakut, ishemi dhe atak në zemër. Studime të njëpasnjësshme kanë treguar se ekspozimi afatgjatë ndaj zhurmave është i rrezikshëm. Shkencëtarët […]