nga AgroWeb më 5 June, 2018

Dita Botërore e Mjedisit 2018 – Iniciativat në Shqipëri Kundër Ndotjes Nga Plastika

Në botë, rreth tetë milion ton mbeturina plastike përfundojnë në oqeane çdo vit. Në 2017, njerëzit në mbarë botën blinin një milion shishe plastike për minutë, 91% e të cilave nuk riciklohen dhe shkaktojnë ndotje të sistemeve natyrore duke kërcënuar peshqit, zogjtë dhe kafshët detare, dhe më pas hyjnë në zinxhirin ushqimor me efekte ende […]

nga AgroWeb më 10 May, 2018

Dita Botërore e Mjedisit 2018 – Stop Ndotjes Nga Plastika

5 Qershori, Dita Ndërkombëtare e Mjedisit, është dita më e madhe botërore në mbrojtje të natyrës. Këtë vit tema e Ditës Botërore të Mjedisit është Stop Ndotjes nga Plastika. Sipas një vlerësimi, rreth pesë miliardë deri në një trilionë qese plastike përdoren çdo vit në mbarë botën. Edhe pse pjesërisht ajo është akoma falas për […]