nga AgroWeb më 21 December, 2020

Spektakël Në Qiell – Jupiteri Dhe Saturni Do Të Formojnë “Yllin e Krishtlindjes”

Jupiteri dhe Saturni do të bashkohen në qiellin e 21 dhjetorit, duke formuar atë që do të duket si një yll i vetëm i ndritshëm në horizont.  Fenomeni, i njohur si “Lidhja e Madhe”, pritet të ndodhë në natën më të gjatë të vitit, dhe është një mundësi unike për ta parë. “Lidhja e Madhe” […]

nga AgroWeb më 30 January, 2018

TRE NË NJË – Nesër Hëna Sjell Tri Shfaqje Unike Qiellore

Një fenomen i rrallë do të vërehet ditën e fundit të muajit. Të mërkurën më 31 janar, Hëna sjell diçka krejt të pazakontë, pasi tre fenomene të veçanta qiellore pothuajse do të përkojnë. Hëna e plotë, afrimi i saj në pikën më të afërt me Tokën (perigjeu) dhe njëkohësisht eklipsi total i Hënës. Tri dukuri […]