jufkat

Trahanik – Receta Maqedonase me Jufka dhe Trahana

Trahaniku është një pjatë që në Maqedonë lindore përgatitet duke përdorur trahana dhe jufka. Kur moti është shumë i ftohtë,...

Jufkat e Arta të Dibrës – Tradita e Mirë e Shijes Unike Shqiptare

Të gjithë keni dëgjuar për Jufkat e Arta të Dibrës, simboliken e grave dibrane, veprën e tyre të trashëgimisë të...

Jufkat e Dibrës – Historia e Recetës Mbi 500 Vjeçare, Trashëguar Brez pas Brezi

Jufkat e Dibrës janë të njohura kombëtarisht dhe ndërkombëtarisht. Ciceroni i Muzeut të Kastriotëve në Dibër, Valdrin Vlesha tregon për...