nga AgroWeb më 9 March, 2022

Ushtrimi i trurit për një kujtesë më të fortë dhe gabimi që mund ta ‘dëmtojë’ atë

Kujtesa mund të jetë e ndërlikuar. Ne mendojmë se do të mbajmë mend shumë më tepër nga sa bëjmë në të vërtetë. Pastaj përballemi me një moment beteje, duke dështuar të përcaktojmë detaje specifike të një ngjarjeje që kemi përjetuar dhe pyesim veten se sa pjesë të jetës sonë po fiksojmë në memorien tone plotësisht. […]

nga AgroWeb më 17 February, 2022

Ushqimet Që Rrisin Rrezikun Ndaj Sëmundjes Së Alzhaimerit

Ushqimi ndikon çdo organ në trupin tonë dhe padyshim edhe trurin. E disa nga sëmundjet më të përhapura të viteve të fundit janë pikërisht ato që prekin trurin dhe kujtesën. Në këtë artikull nga AgroWeb.org,  do të flasim për një nga më të përhapurat e me siguri më të njohurat që prek kujtesën, sëmundja e […]

nga AgroWeb më 19 January, 2022

Ndryshimet e Duhura Në Regjimin Ushqimor Për Kujtesë Të Fortë

Problemet me memorien janë gjithnjë një shqetësim në rritje teksa vitet kalojnë. Mendimet janë më të mjegulluara, përqendrimi më i ulët dhe kujtimet gjithnjë e më të vakëta. E gjitha kjo gjendje mund të jetë shkak i shumë vendimeve që merrni në jetën e përditshme. I pari që ndikon është stili i jetesës dhe sigurisht […]