nga AgroWeb më 5 May, 2021

Produktet “Made in Albania” eksportohen në 82 vende të botës

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Milva Ekonomi deklaroi se falë investimeve gjatë viteve të fundit Shqipëria sot ofron produkte bujqësore me cilësi sipas standardeve europiane. “Falë investimeve të kryera vitet e fundit, Shqipëria ofron produkte bujqësore me cilësi sipas standardeve europiane. Sot produktet “Made in Albania” eksportohen në 82 vende të botës. Ndër shumë […]

nga AgroWeb më 27 January, 2021

Certifikimi i Markës – Procedurat Që Duhet Të Ndiqen

Bizneset e kanë kuptuar rëndësinë e certifikimit të markës kombëtare brenda standardeve ligjore që njihen botërisht. Certifikimi i markës e bën më të lehtë shitjen e produkteve dhe e bën produktin “Made in Albania” jo vetëm të ketë vlerë në treg, por i rrit prestigjin edhe Shqipërisë. Viti 2020 shënoi një rritje të numrit të […]

nga AgroWeb më 25 November, 2020

Eksportet “Made in Albania” – Hapen Tregje të Reja në SHBA, Kinë, Itali dhe Arabi Saudite

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur tregje të reja për eksportet e produkteve të bulmetit “Made in Albania”. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi u shpreh sot se “flukset në rritje të eksporteve bujqësore po shënojnë progres, jo vetëm në sektorin e futave-perimeve, por edhe në eksportin e disa produkteve blegtorale […]

nga AgroWeb më 1 September, 2020

Rëndësia e Mbrojtesa së Markave për Produktet “Made in Albania”

Mbrojtja e markave për produktet “Made in Albania” është një domosdoshmëri, jo vetëm për të siguruar vendosjen e standardeve, por edhe për ta përfaqësuar atë denjësisht në një treg më të gjerë. Për këtë qëllim, ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe Drejtoria e Peëgjithshme e Pronësisë Industriale janë të angazhuara për të informuar dhe mbështetur […]

nga AgroWeb më 10 August, 2020

Prodhimet Shqiptare Tanimë Një Atraksion i Fuqishëm Turistik

“E dua shqip” është nisma më e re e Agjencisë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve (AIDA) në mbështetje të bizneseve shqiptare dhe produkteve ‘Made in Albania’. AIDA, njofton se, çdo biznes apo artizan, që prodhon produkte të ndryshme tradicionale nga çdo skaj i vendit, duke i prezantuar ato në një katalog të posaçëm mund t’i […]

nga AgroWeb më 23 January, 2020

Rritja e Eksporteve Bujqësore Made in Albania – Suksesi i Radhës

Eksportet e frutave dhe perimeve u rritën me 10% vitin që shkoi. Sipas të dhënave të INSTAT mbi tregtinë e jashtme, prodhimi i bollshëm bujqësor shqiptar. Të dhënat treguan se veçanërisht ai i frutave dhe perimeve, realizoi rreth 10,4 miliardë lekë ose 84 milionë euro vlerë shitjesh në tregjet jashtë vendit. Në raport me 9.5 […]

nga AgroWeb më 28 February, 2018

Vjen Brand Albania – Vula e Cilësisë së Vërtetë Shqiptare

Me aromë e shije Shqipërie. Me pasaportë cilësie. Me traditë e vlera. Bekimi që natyra i ka falur Shqipërisë do të ketë një emër, Brand Albania që do të thotë Produkt Cilësor Shqiptar. Për herë të parë do të ketë një vulë garancie për produktet më cilësore nga i gjithë vendi. Një trupë e çertifikuar […]