nga AgroWeb më 2 July, 2021

Si Të Mbillni Dhe Rrisni Manat Goxhi Në Shtëpinë Tuaj

Manat goxhi, janë një frut që vjen nga bimës botanike Lycium barbarum. Këto kokrra të vogla janë përdorur në mjekësinë tradicionale popullore prej shumë kohësh. Studime të fundit, të cilave u referohet AgroWeb.org, konfirmojnë se manat goxhi janë shumë të pasura me antioksidantë dhe ushqyes. Këto kokrra të kuqe forcojnë sistemin imunitar, aktivitetin e trurit, […]

nga AgroWeb më 17 September, 2020

Kultivimi i Manave Goxhi në Shqipëri – Biznesi Që Të Bën Milioner

Një sipërfaqe prej 30 hektarësh tokë do të sjellë një risi në bujqësinë shqiptare, ku për herë të parë në Shqipëri ka nisur kultivimi i manave goxhi. Një frut i rrallë për Europën por shumë popullor në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kanadasë dhe Kinës. Manat goxhi, apo siç gjenden zakonisht me emrin Goji Berry, […]

nga AgroWeb më 31 August, 2020

Pas Domateve të “Arta”, Fermeri nga Mamurrasi Synon Sërish Tregjet Europiane

Alban Çakalli, është fermeri më i njohur shqiptarë. Lajmi i domates së rrallë, që kultivoi gabimisht Albani, ka qenë lajmi më i klikuar gjatë kësaj periudhe. Historia e Albanit ka tërhequr vëmendjen afërsisht të 500 mijë personave. Fatmirësisht ky lajm i sjellë nga Top Channel i ka siguruar Albanit një kontratë të fuqishëm me një biznesmen […]