nga AgroWeb më 28 October, 2020

Hapat që Duhet të Ndjekin Fermerët për të Përfituar Naftë Falas

Çdo fermer që ka tokë, në pronësi apo me qira dhe që e punon atë është përfitues potencial i skemës, naftë falas për bujqësisë. Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, bën të ditur se dy hapa do të ndjekin fermerët për të përfituar naftë falas, për prodhimin bujqësor. 1- Të kenë NIPT-in e fermerit sipas […]

nga AgroWeb më 15 September, 2020

Pandemia Ndryshon Tendencën Globale të Konsumit të Prodhimeve Bujqësore

Pandemia globale ka ndryshuar trendet e konsumit të prodhimeve bujqësore kudo në botë, por edhe në vendin tonë. Parashikimet globale nga FAO, që përfshijnë edhe Shqipërinë, tregojnë se përkundër paqartësive në fillim të pandemisë, zhvillimet e fundit tregojnë se për sezonin 2020/21 do të ketë furnizime normale. Prodhimi global i drithërave në vitin 2020 tejkalon […]

nga AgroWeb më 8 May, 2020

Abuzimi – Fermerët e Shesin 1 kg Qepë 15 Lekë, Në Treg Ofrohet Deri 120 lekë    

Prej 3 ditësh fermerët do të protestojnë duke mos ofruar prodhimet e tyre në treg, kjo për shkak të abuzimit që po ndodh me çmimin e tyre. Ndërsa fermerëve u blihet prodhimi nën kosto duke u shkaktuar një humbje të madhe, në treg çmimet e produkteve janë rritur kacafiu duke I’u ofruar konsuamtorëve deri 4 […]

nga AgroWeb më 16 March, 2020

Rasti i Pandemisë Nxjerr Në Pah Rëndësinë e Shtimit të Prodhimeve Bujqësore

Mbarë bota po përjeton ditët më të vështira të saj në kushtet e një emergjence të jashtëzakonshme shëndetësore përfshirë edhe Shqipërinë. Një nga sektorët e rëndësishëm që furnizon tregon me ushqim është sektori bujqësor. Në Shqipëri, tregjet e fruta perimeve furnizohen kryesisht me prodhime vendase e në situatën që po kalojmë, konsumatorët janë më të […]

nga AgroWeb më 14 February, 2020

Fermerët e Korçës Po Reduktojnë Sipërfaqet me Mollë

Fermerët e Korçës po përballen me vështirësi në gjetjen e kapaciteteve ruajtëse për prodhimin e prodhimeve të tyre. Konkretisht, mollëve. Në fshatin Zvirinë të Korçës, për një nga kultivuesit kryesorë të mollëve në juglindje, më shumë se gjysma e prodhimit ka mbetur pa shitur. Ulja e konsumit vendas dhe rënia e eksporteve ka bërë që […]

nga AgroWeb më 18 February, 2019

Koha për Prodhime Bujqësore të Çertifikuara- Si Mund t’i Çertifikojnë Fermerët 

Për herë të parë në Shqipëri, fermerët dhe e gjithë sipërmarrja e agrobiznesit do të kenë mundësinë të njihen nga afër me mënyrat e aplikimit dhe proçedurat që ndiqen për të çertifikuar produktet e tyre nga Sistemi Botëror i Praktikave dhe Standarteve të Agrikulturës, Global G.A.P. Gjithçka do të ndodhë në panairin AgroTech 2019 në […]