Lajmet e fundit

Qer 30, 2017

share

Të paguash fëmijët që të hanë më shumë perime?

Perimet janë të domosdoshme për të gjithë, veçanërisht për fëmijët. Por çdo prind e di sa e vështirë është që të bindësh një fëmijë që të hajë brokolin me dëshirë. Brokoli, kjo perime fantastike që ngjan si një pemë e vogël, për fëmijët nuk ka të njëjtin impakt, sidomos kur mësohen me ushqime të shpejta, […]

Lexo më shumë

Qer 30, 2017

share

Lodrat me lëndë të rrezikshme – Shqipëria s’ka laborator kontrolli

Si një komponent thelbësor në zhvillimin e fëmijëve, lodrat që ata përdorin janë një aktivitet intensiv, që shoqëron rritjen e tyre. Pra përdorimi i tyre, kontribon në zhvillimin njohës, social dhe emocional të fëmijës. Prodhimi, importi dhe tregtimi i lodrave, që jo rrallë fallsifikohen, kopjohen apo përshtaten, shkakton rreziqe dhe efekte negative tek këta fëmijë, […]

Lexo më shumë

Qer 30, 2017

share

Nëse Qëndron Ulur, Shkurton Jetën

Ti që po lexon këtë artikull besoj ndihesh shumë mirë aty ku je ulur. Të pëlqen rehati apo jo? Epo çohu shpejt, sepse duke qëndruar ulur po shkatërron shëndetin tënd. Lajmin mund ta lexosh edhe në këmbë. Pothuaj në çdo javë, një studim nxjerr në pah rreziqet që vijnë nga qëndrimi ulur. Sipas këtyre studimeve, […]

Lexo më shumë