nga AgroWeb më 7 Dhjetor, 2017

Mandarinat Shqiptare Marrin Çertifikatën Ndërkombëtare të Cilësisë

Shqipëria ëmbëlson konsumatorët evropianët me një nga frutat më të dashur të dimrit, Mandarinën! Agrobiznesi shqiptar hedh një hap të fortë drejt tregut evropian të fruta-perimeve duke u shndërruar në një konkurrent të fortë mes vendeve të BE përsa i përket prodhimit dhe furnizimit me mandarina. “Kote Farm”, një nga fermat më të mëdha të […]

nga AgroWeb më 5 Dhjetor, 2017

Patatet e Kukësit Magnet Për Konsumatorët Gjermanë

Në Shqipëri, prodhimi i patateve daton prej dekadash. Kultivimi i saj ka nisur që nga vitet 1850. Sot, zona më e spikatur në prodhimtarinë e kësaj kulture, e njohur nga të gjithë është Kukësi, e konkretisht Shishtaveci. Por kjo s’do të thotë se qarqet e tjera të Shqipërisë mbeten pas. Sipas statistikave zyrtare që disponon […]

nga AgroWeb më 4 Dhjetor, 2017

Besëlidhja e Konispolit – Biznesi i Artë i Mandarinave Shqiptare

Mandarina shqiptare rrëmben fronin e frutit më të kërkuar në Evropë. Si asnjëherë më parë, një superprodhim prej 18 mijë ton mandarinash do të plotësojë kërkesat e tregut vendas dhe kërkesat marramendëse të evropianëve përgjatë gjithë sezonit. Gjithçka po ndodh në Konispol dhe konkretisht në Xarrën e famshme të mandarinave. Aty ku, 480 fermerë janë […]

nga AgroWeb më 12 Tetor, 2017

E Rrallë! Hidet e Shqipërisë Drejt Amerikës e Australisë

Janë vërtetë nga frutat më të kërkuara, më të shijshme e më të dashura të vjeshtës. Në Shqipëri, konsumi i tyre është padyshim i lartë. Interesi për kultivimin e kësaj peme frutore sa vjen dhe rritet duke kaluar nga pemë oborresh në pemë për kultivim. Ekspertët e AgroWeb.org bëjnë të ditur se hidet mund të […]