2015 Viti Ndërkombëtar i Tokës

208 0

Asambleja e përgjithshme 68-të e Kombeve të Bashkuara e deklaroi vitin 2015 si Vitin Ndërkombëtar të Tokës. Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë, së Kombeve të Bashkuara (FAO) i është dhënë përgjegjësia për të zbatuar prioritetet e Vitit të Tokës në kuadër të Parneritetit Global të Tokës në bashkëpunim me Qeveritë dhe sekretariatin e Konventës së Kombeve të Bashkuara për Luftën kundër shkretimit të tokës.
Viti i Tokës 2015 ka si objektiv të rrisë ndërgjegjësimin për të kuptuar rëndësinë e tokës për sigurinë ushqimore dhe funksionimin efikas të ekosistemit.

 

                                                                        

 

Burimi FAO