Arsyet Kryesore Që Shkaktojnë Dhimbje të Vazhdueshme Trupi

1.2k 0

Dhimbja kronike mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm që shpesh lidhen me moshën.

Gjatë viteve, kockat mund të dëmtohen apo konsumohen duke shkaktuar dhimbje të vazhdueshme e të bezdisshme.

Në rastet më të këqija kjo eksperiencë e pakëndëshme vjen si pasojë e lëndimeve apo dëmtimeve të nervave dhe trajtohet nga mjeku.

Dhimbjet mund të përjetohen edhe pa pasur trauma të mëparshme në trup një arsye është qëndrimi i keq për kohë të gjata.

AgroWeb.org në këtë artikull do të trajtojë disa nga shkaqet kryesore që lëndojnë dhe lodhin trupin.

Disa nga këto simptoma përfshijnë dhimbje mesi, koke apo gjymtyrësh, arsyet kryesore do t’i rendisim si më poshtë.

Çfarë e shkakton dhimbjen e vazhdueshme

Qëndrimi i keq ndër vite

Ngritja e objekteve shumë të rënda

Mbipesha mund të shkaktojë dhimbje mesi

Raste të dëmtimit të shtyllës kurrizore

Lëndimet e jashtëme

Veshja e këpucëve me takë të lartë për një kohë të gjatë

Fjetja në një krevat të parehatshëm

Konsumimi i kockave si pasojë e plakjes

Sëmundje të kockave dhe muskujve

Përveç këtyre shkaqeve dhimbja e vazhdueshme mund të jetë pasojë sëmundjeve të fshehura.

Artriti, osteoartriti janë shkaqe të njohura të cilat shkaktojnë dhimbje të vazhdueshme që mund të degjerojnë gjatë viteve.

Personat që vuajnë nga këto sëmundje përjetojnë dhimbje të vazhdueshme të kockave dhe kanë vështirësi në lëvizje.

Krahas artirtit dhe osteoartriti, fibromialgjia është një ndër sëmundjet që shkakton dhimbje pa shkak.

Është një gjendje që shkakton dhimbje të shpërndarë të muskujve në të gjithë trupin.

Pavarsisht se nuk ka ndonjë rrisk për jetën e personit që e vuan, flibromialgjia ul cilësinë e jetës dhe efikasitetit në jetën e përditëshme.

Në shumë raste gjithsesi, burimi i dhimbjes kronike mund të vijë edhe nga shkaqe të tjera momentale.

AgroWeb.org këshillon të jeni gjithnjë të kujdesshëm nëse pësoni dëmtime apo vuani nga sëmundje të kockave.

Pasi ato mund të përkeqësohen gjatë viteve duke ju provokuar dhimbje më afatgjata.

Ky nivel dhimbje në shumë raste ndikon edhe gjendjen psikologjike të personit duke i krijuar gjendje lodhje apo irritimi.

Kujdesuni të merrni trajtimin e duhur nga mjeku dhe bëni një jetesë aktive e të shëndetëshme duke mos e sforcuar trupin tuaj.

Ushqimet më të mira

Fruta dhe perime

Më shumë të gjelbra, më pak mish

Reduktoni sheqerin

Ecni sa më shumë të keni mundësi

Kujdes me peshën. Mbani trupin në formë./AgroWeb.org