Një ngjarje e rrallë pritet të ndodhë në datën 28 dhjetor ku kometa 2I/Borisov e njohur me pseudonimin Kometa e Krishtlindjeve do të kalojë shumë pranë Tokës duke dhuruar pamje magjepsëse.

Megjithëse ka marrë emërtesën Kometa e Krishtlindjeve për shkak të periudhës në të cilën ajo do të shfaqet emri i saj zyrtar është Kometa 2I Borisov, dhe është  kometa e dytë ndër yjore e zbuluar nga astronomi amator Gennady Borisov.

Zbulimi

Sipas të dhënave astronomike kjo kometë do të duket deri në shtator të vitit 2020 por në koordinata të ndryshme.

Kjo shfaqje ndër yjore u njoftua në muajin gusht nga vetë Genadi Borisov, një astronom amator kometash, i cili vuri re një pikë të furishme të lundrimit të lehtë të ëksaj komete.

Astronomët të tjerë më pas nisën të studionin rezultatet e Borisov dhe konfirmuan lëvizjet e kometës në fjalë.

Si mund ta shihni 

Studime të mëtejshme rreth lëvizjes së kësaj komente u kryen në vijim.

Nga të dhënat astronike, rezulton se kometa do të jetë e dukshme në Europë dhe do të dallohet përmes përdorimit të teleskopit.

Kometa do të jetë gjithnjë e më e dukshme në mes të natës, me kusht që të keni një teleskop me një pasqyrë mjaft të ndritshme (do të jetë e padukshme për syrin e zhveshur).

Falë natyrës së jashtëzakonshme të ngjarjes, megjithatë, kometa do të jetë në shënjestër të vëzhguesve të shumtë të shpërndarë në të gjithë botën; mund të ishte një mundësi e mirë për ta vëzhguar gjatë festave të Krishtlindjeve.

Nuk është rastësi që 2I / Borisov tashmë është quajtur “kometa e parë e Krishtëlindjes ndëryjor”./AgroWeb.org